Kék hírek

2023.03.13. 10:51

Egy Debrecen melletti szántó közepén kapták el a sofőrt, aki fél év alatt kétszer is a GTA-ban érezte magát

Többek között ittas vezetés miatt is felelnie kell.

Két év autót köthetett el fél év alatt egy 28 éves férfi, akit a napokban vettek őrizetbe a debreceni rendőrök.

A kapcsolódó rendőrségi közlemény szerint a Békés vármegyei férfi először tavaly szeptember 30-án délután vitt el egy személyautót Debrecenből úgy, hogy annak tulajdonosa nem tudott róla, engedélyt nem adott rá. Egészen Létavértesig kocsikázott, amikor a határátkelőhely közelében megállították a rendőrök. Az igazoltatás alatt kiderült, hogy a férfi eltiltás hatálya alatt vezetett, továbbá az is, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt eltulajdonította az autót. Járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett, lopás vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

A férfinak aztán március 11-én éjszaka újra kedve támadt kocsikázni. Bemászott egy debreceni kertes ház udvarára, beindította az ott parkoló autót, majd elhajtott. Nem jutott messzire, a rendőrök pár kilométerre intézkedés alá vonták egy szántóföldön.

Forrás: police.hu

Gyanúsítotti kihallgatása után a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya jármű önkényes elvétele, járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint nagyban megkönnyítette a gyanúsított dolgát az, hogy mindkét autó nyitva volt, és a sértettek az indítókulcsokat is az utastérben hagyták. A rendőrség kéri a tulajdonosokat, hogy mindig zárják be az a járműveiket, az indítókulcsot pedig soha nem hagyják a gépkocsikban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában