Lila tenger

2024.05.27. 20:56

Mesebeli, ahogy szirmot bontott Ondódon a levendulás – fotókkal, videóval

Haon.hu

Hiába apró, gyönyörű a levendula virága

Forrás: Czinege Melinda

Lila tenger, amíg a szem ellát – egyszerűen mesebeli látványt nyújt az Ondódi Levendulás így május végén, mikor nyílni kezdenek az apró, illatos virágok. A városrész Kádár dűlői legelőjén az Ónadi házaspár a család és a barátok segítségével 2021 októberében kezdte el telepíteni a szabadgyökeres levendulatöveket. Mára pedig valóságos kis lila oázis alakult ki. Alig egy évvel ezelőtt a család portálunknak elmondta, hogy 2 ezer 500 négyzetméteren több mint háromezer tő gondozásával foglalkoznak. 

A levendula virágai nemcsak szépek, hanem illatosak is
A levendula virágai nemcsak szépek, hanem illatosak is
Forrás: Czinege Melinda

A levendula nemcsak szép, de sokoldalúan hasznosítható is

A házaspártól egy korábbi látogatásunkkor megtudtuk, a növény sokféleképpen felhasználható, készülhet belőle szörp, tea, sütemény, fagylalt, de molyűzőként, szúnyogirtóként és illatosítóként is szívesen használják. Ónadi Imre továbbá azt is elmondta, ha a sokoldalúsága nem elég, akkor évi kétszeri magával a virágzásával is megörvendeztet bennünket, már ha megfelelően gondozzuk őket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában