kézilabda

2021.11.21. 18:45

Kikapott román ellenfelétől a DVSC, idén nem lesz nemzetközi szereplés

A Loki kézisei 25–21-es vereséget szenvedtek az EHF-Európa-liga selejtezőjének visszavágóján a Cisnadie vendégeként.

2021105 Debrecen fotó: Czinege Melinda CZM Hajdú-Bihari Napló DVSC SCHAEFFLER - Érd NBI / A női kézilabda mérkőzés. képen: ARANY REBEKA MELINDA #72 SZABÓ NINA #81

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC női kézilabdacsapata a múlt héten szombaton 22–22-es döntetlent játszott a román Magura Cisnadie ellen a Hódos Imre Sportcsarnokban. Az EHF-Európa-liga selejtezőjében vasárnap jött a visszavágó Nagydisznódon, a tét a csoportkörbe jutás volt.

A Loki az első találkozóhoz hasonlóan idegesen kezdett, az első 10 percben mindössze két gólt szereztek a debreceni lányok, mert több helyzetet is elhibáztak. Állandósulni látszódott a hazaiak háromgólos vezetése, amihez a bolgár játékvezetők is hozzájárultak, a kétes szituációkban rendre a román együttes javára ítéltek. A DVSC-ben – talán némi meglepetésre – Poczetnyik Luca tartotta egy darabig a lelket.

Azonban hibák csúsztak a támadásokba, de volt, amikor a kapufa segítette a Cisnadeit, így aztán a 23. percben már 11–5-ös hátrányban voltak Szilágyi Zoltán – akkor éppen kettős emberhátrányban játszó – tanítványai.

Ahogy kiegészült az együttes, a vezetőedző már a második idejét volt kénytelen kikérni, hiszen együttese láthatóan nagyon szenvedett a támadások befejezésével. Két gyors góllal némileg javult is a helyzet, de a játékrész utolsó percében két, gyakorlatilag kivédekezett akcióból kapott két találatot a Loki, így 15–9-re vezetett a román együttes a szünetben.

Minimális fellángolás

A fordulást követően némileg feljavult a védekezése a DVSC-nek, Giegerichnek is voltak szép védései, így apránként zárkóztak a debreceniek a hazaiakra. A 41. percben Szilágyi Zoltán úgy döntött, hogy kikéri harmadik idejét is, ami után a Loki elővette a kapus nélküli játékot, hiszen kockáztatni kellett annak érdekében, hogy maradjon esély. Ez egészen hamar eredményre vezetett, hiszen a 43. minutumra már 18–15 volt az állás, háromra feljött a hajdúsági alakulat.

Egy rövid ideig úgy tűnt, hogy vissza tudnak jönni Kovács Annáék a meccsbe, azonban a Cisnadie nem engedte közelebb a Debrecent, így 25–21-es győzelmével a nagydisznódi együttes jutott az Európa-liga csoportkörébe.

BA

A tények

EHF-Európa-liga selejtező

Magura Cisnadie–DVSC Schaeffler 25–21 (15–9)

Cisnadie: TRUSZOVA – Neagu 6, Ianasi, 1 Bacaoanu 1, BARDAC 7, Blazevic 4, Radojevic 1. Cserék: Lais de Arruda, Ilie, Gariaeva, Tamas, Necula, Dmitrovic, Abed Kader 5, Marin. Vezetőedző: Alexandru Weber.

DVSC: GIEGERICH – Arany 3, Kovács A. 4, Bordás, Vámos P. 1, Jezsikava 3, Korsós 1. Cserék: Csapó K., Planéta 3, Tóvizi 1, Petrus, Csernyánszki, Szabó N., Vámos M. 3, Poczetnyik 2, Hornyák. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 4–10 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában