gyorskorcsolya

2021.11.22. 18:19

„Érezzük a szeretetet, olyan, mintha hazajárnánk” – Sportigazgatói értékelés a debreceni vk után

Telegdi Attila örül az érmeknek, de kissé bosszús a kizárások miatt.

Telegdi Attila | Fotó: Czinege Melinda

Fotó: Czinege Melinda

Nagy sikerrel zajlott le a rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa debreceni versenye. A világ legjobb short trackesei tették tiszteletüket a cívisvárosban, számtalan olimpiai- és világbajnok körözött a jégen elképesztő tempóban.

Szerencsére hazai sikereknek is örülhetett a több ezres publikum, hiszen szombaton Liu Shaolin Sándor megnyerte a férfi 500 métert éppen öccse, Liu Shaoang előtt, tehát dupla magyar siker született. A vasárnapi zárónapon is jutott érem a mieinknek, a férfi váltó egy értékes bronzzal búcsúzott a cívisvárosi világkupától.

A Hajdú-bihari Napló Telegdi Attila sportigazgatót kérdezte a magyar csapat teljesítményéről.

Egy picit egyenletesebb teljesítményre számítottam, de annak örülök, hogy összejött egy arany

– vágott bele az értékelésbe a szakember.

Telegdi Attila | Fotó: Czinege Melinda

– Volt egy-két olyan fiaskó, ami után azt mondtam, ha ez a tendencia folytatódik, akkor nagy bajba kerülhetünk. Kicsit vegyes a kép, mert a korábbi állomásokhoz képest túl nagy előrelépést nem láttam, de voltak remek eredményeink és jó futamaink. Szerencsére a férfiaknál sok helyen bebiztosítottuk a részvételünket, de például a hölgyek esetében is az ezer méter egy erős, jó eredmény a kvalifikáció szempontjából. A női váltó sajnos ismét elcsúszott, ott nem igazán léptünk előre, a fiúknál pedig Ádó, Liu Shaoang sárga lapja nehezítette a helyzetünket. Természetesen a kvótánk továbbra is megvan, bár egy kicsit lejjebb csúsztunk a tabellán. De nem aggódom, mert Ádó olyan kaliberű versenyző, aki ezt Hollandiában simán ki fogja javítani. Azért bosszantó a sárga, mert kértük a korisainktól, hogy a kvalifikációs versenyeken ezt és a kizárást mindenképp próbálják elkerülni. Utóbbinál az adott kör végére kerülünk, míg sárga lapnál még rosszabb helyzetbe, mivel azon a távon az addigi teljesítményétől függetlenül az utolsó helyre kerül a versenyző, tehát nem szerez pontot. A kettős győzelem nagyon jól jött, Sanyinak ez volt a születésnapi ajándéka, az öccsétől kapta – mosolygott Telegdi Attila, aki elmondta,

az egész csapat nagyszerűen érezte magát Debrecenben.

– Ez a verseny mindig nagy érdeklődést vált a nézőkből, komoly szurkolótáborunk van itt. Érezzük a szeretetet, olyan, mintha hazajárnánk. Remélem, a jövőben minél többször jöhetünk Főnixbe, amely a felújítás után olyan lett, mint a legmodernebb külföldi arénák – fogalmazott Telegdi Attila.

A vk negyedik, utolsó állomását csütörtöktől vasárnapig rendezik a hollandiai Dordrechtben.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában