Kézilabda

2021.10.01. 19:47

Minden jó, ha a vége jó: Vácott is nyert a Loki!

Nem játszott jól a Debrecen, de az akarásnak két bajnoki pont lett a jutalma.

Vác 20211001 Kézilabda női Vác DVSC Debrecen Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós

Fotó: Nemzeti Sport / Szabó Miklós

A Vác vendége volt a DVSC Schaeffler a női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójában péntek este.

Nem kezdett jól a Loki, eladott labda és technikai hiba jelezte az indiszponált rajtot. Pásztor három védéssel kezdett, így 4–1-nél felsejlett a legutóbbi váci meccs forgatókönyve. Ám szerencsére nem így alakult, túlélte a rohamokat a Debrecen és 6–6-nál utolérte a hazaiakat. Az emberhátrányt sikerült 1–1-el lehozni, de folyamatosan a vendéglátóknál volt az előny, akik amikor tehették, előnyük tudatában lassították a játékot. A 20. percben a sorok rendezésének érdekében 10-7-nél időt kért Szilágyi Zoltán vezetőedző, aki alaposan megkeverte a kártyákat és a kapuban is cserélt: a német Ann-Cathrin Giegerich érkezett Csapó Kyra helyére.

Kapaszkodott a Loki, de a félidőig utolérnie nem sikerült Kácsorékat, így 15-13-as hazai fornál vonultak pihenőre a csapatok.

Vezetés a legjobbkor

Befagyott az egy-kétgólos különbség az alakulatok között, aztán végre a 39. minutumban utolérte a Duna-partiakat a Lokomotív, a hazai kispad rögtön időt is kért. Idegörlő volt a mérkőzés: amikor átvehette volna a vezetést a Csapót a kapuba visszacserélő DVSC vagy egy technikai hiba csúszott közbe, vagy a játékvezetők voltak jóindulatúak a hazaiakkal.

Planéta 25. percben lőtt góljával vezettek először a piros-fehérek a mérkőzésen (24-25), de mondhatni a legjobbkor. Egy felesleges hiba miatt fél perce maradt az egyenlítésre a hazaiaknak, akik hét mezőnyjátékossal támadtak. De minden jó, ha a vége jó, 26-25-re nyert a Loki, és ezzel továbbra is hibátlan a bajnokságban.

MSZ

A tények

K&H női kézilabda liga, 4. forduló

Váci NKSE – DVSC Schaeffler 25–26 (15–13)

Vác, 300 néző. V: Andorka, Hucker

Vác: Pásztor B. – Diószegi 1, Hámori K. 3, KUCZORA 7 (6), HELEMBAI 5 KÁCSOR 6, Schatzl Natalie 3. Csere: Bukovszky (kapus), Grosch, Szondi, Ballai B., Aron, Kovalcsik. Edző: Ottó Katalin

DVSC: Csapó Kyra – M. Costa, JEZSIKAVA 4, PLANÉTA 5, Tóvizi 1, VÁMOS P. 5, Petrus. Csere: Giegerich (kapus), ARANY 4, HORNYÁK D. 3 (2), Szabó N. 1, Bordás 1, Kovács Anna 2, Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 2, ill. 4 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

Mesterszemmel

Ottó Katalin: Nagyon nehéz egy ilyen csapat ellen felkészülni, hiszen nem csak a kezdősorra, hanem egy azonos értékű másik sorra is figyelni kell. Amíg bírtuk, fantasztikusan játszottunk, ez erőt adhat a jövőre.

Szilágyi Zoltán: Nagyon jó mérkőzést játszottunk egy remek Vác ellen. Nagyon értékes két pontot szereztünk, hiszen tudom, milyen nehéz Vácon nyerni. Végig a hazaiak kezében volt az előny, többször el is dőlhetett volna a meccs, dicséret illeti a csapatot, hogy nem adtuk fel. Tudtuk, hogy hosszabb a kispadunk, ezért is erőltettük a gyors játékot, tudtuk, hogy a hajrára felőrölhetjük a vendéglátókat. A végén a szerencse is kellett, hogy egy kitűnően felkészített csapat ellen nyerni tudjunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában