Tekintélyes hozzájárulás

2021.09.03. 16:36

Jó a támogatónak és előnyös a klubnak

Egyre több debreceni vállalkozó áll a Loki mögé.

Forrás: Kovács Péter

Fotó: KOVACS PETER

Katona Zoltán neve nem ismeretlen Debrecen sportjában, hiszen bő két évtizeddel ezelőtt a labdarúgás utánpótlás nevelésében is tevékenykedett, majd a cége által sportszerekkel látta el a klubokat, később pedig a DVSC női kézilabda csapatának támogatója lett. Az együttműködés pénteken egy újabb, igen nagy lépéssel haladt előre: az NBI.-es labdarúgó csapatot 100 millió, a női kézilabdásokat 10 millió forinttal támogatja a szezonban.

– Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú egyesülettel dolgozhatok együtt, és kérdés sem volt, hogy debreceniként melyik csapatot támogatom. Bízunk a hosszú távú együttműködésben – mondta a megállapodásról Katona Zoltán, a BeStrong tulajdonosa a támogatást bejelentő sajtótájékoztatón a pallagi labdarúgó akadémián.

Szabó Péter, a DVSC Futball Zrt. igazgatóságának elnöke kitért arra, hogy a női kézilabdát már egy ideje támogató vállalkozó ennek a szerződésnek az aláírásával most még szorosabbra fűzte kapcsolatát a DVSC-vel. – Tavaly, amikor átvettük a klubot, azt mondtuk, szeretnénk, ha minél több hajdú-bihari támogatót tudnánk a csapathoz csábítani, és közösen tudnánk építeni a DVSC jövőjét. Most egy ilyen debreceni vállalkozóval bővült a szponzorációs kör.

– Azon dolgozunk, hogy még több olyan vállalkozó legyen, akinek megéri támogatni a Lokit egyfajta lokálpatrióta megfontolásból és üzleti szempontból is – ezt már Kósa Lajos egyesületi elnök mondta. Hozzáfűzte, dolgoznak a támogatói kör szélesítésén, hiszen a Loki nem csak egy sport klub, hanem a debreceniség része.

Az eseményen ugyancsak jelenlévő Papp László polgármester kifejtette, hogy nincsenek még sokan a DVSC támogató családban, de valami elindult az elmúlt években. – Fontosnak tartom, hogy a debreceni sport mellett álljanak ki a város üzletemberei, ha annak gazdasági stabilitásáról van szó. A sportfinanszírozásnak nem lehet csak az önkormányzat az egyedüli szereplője. Örömmel látom, hogy az elmúlt években ebben a tekintetben egy komoly változás indult el.

KZS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában