NB I.

2021.08.14. 07:00

Huszti Szabolcs: fontos lenne, hogy nullára lehozzuk a meccset

Huszti Szabolcs és Ferenczi János is a védekezés feljavulásában látja a siker titkát.

20210808 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC - ÚJPEST FC NBI férfi labdarúgó mérkőzés. képen: Huszti Szabolcs DVSC vezetőedzője

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC a Paksi FC otthonában lép majd pályára az OTP Bank Liga 3. fordulójában, szombaton délután 16 órától. A Loki a visszatérést követő első két mérkőzésén – a Honvéd legyőzésével és az Újpest elleni döntetlennel – 4 pontot gyűjtött, és eddig még veretlen. A tolnaiak a szezont egy vereséggel indították hazai pályán a Mezőkövesd ellen, aztán múlt héten nem kis meglepetésre alaposan elverték Felcsúton a tavalyi ezüstérmes Puskás Akadémiát 6–1-es arányban.

A találkozó előtt a DVSC részéről Ferenczi János és Huszti Szabolcs nyilatkoztak a Hajdú-bihari Naplónak. – Aki ismeri a csapatot és engem, az tudja, hogy maximalisták vagyunk – reagált a Loki edzője arra kérdésre, hogy elégedettek-e az eddig megszerzett 4 ponttal. – Hat lenne az ideális, de természetesen reálisan látom a dolgokat, úgyhogy örülhetünk az Újpest ellen elért döntetlennek is. Összességében viszont a játékunk, leginkább a védekezésünk lehetne sokkal hatékonyabb, mert nem jó az, hogy mi megyünk mindig az eredmény után. Szeretném, ha Pakson ez már másképp történne – fogalmazott a szakember, aki azt is elárulta, hogy szerinte mi kell ahhoz, hogy ne kerüljön ismét hátrányba a Loki. – Koncentráció. Ez az egyik fő dolog, és nemcsak a védekezésre értem, hanem a támadásokra is, hiszen ezeknek együtt kell működniük – mondta.

Az eddig három pontot gyűjtő Paks a második fordulóban nem kis meglepetést okozott a Puskás Akadémia kiütésével, Huszti Szabolcs is erős ellenfélként számol velük.

Tavaly negyedikek lettek, tehát egy jó csapatról van szó, ezért kiváltképp fontos lenne, hogy egy olyan gárda ellen, amelyik rengeteg gólt szerez, lehozzuk nullára a meccset

– hangsúlyozta a tréner.

Fel kellett venni a tempót

Az előző találkozón a már tőle megszokott módon Ferenczi Jánostól érkezett a hajszálpontos beívelés, amiből Tischler Patrik megszerezte az egyenlítést jelentő gólt. A debreceni balhátvéd elmondta, hogy fel kellett venni az NB I.-es tempót. – Azt a Honvéd elleni mérkőzés első félidejében is láthattuk, hogy hozzá kell szokni az első osztályú ritmushoz. Kicsit csalódottak vagyunk, hogy az Újpest ellen nem tudtuk behúzni az első hazai meccsünket. A védekezésünket rendbe kell tenni, mert a Paks nagyon jól támad, de ők is sebezhetőek. Ha hátul rendezzük a sorainkat, akkor lehet keresnivalónk szombat délután – fogalmazott a DVSC labdarúgója.

A Paksi FC–Debreceni VSC OTP Bank Liga-mérkőzés szombaton 16 órától kezdődik a tolnai városban, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti.

Bakos Attila

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában