szép fordítás a keddi meccsen

2021.08.10. 21:46

DEAC: döntőt játszhatnak a futsalos lányok a kijevi felkészülési tornán

A Debreceni Egyetem csapata a duplázó Krascsenics Csilla vezérletével nagyon értékes skalpot szerzett.

Fotó: deac.hu

A DEAC női futsalosai az Al Kuwait Sport Club elleni 4-4-es döntetlennel kezdték a kijevi felkészülési tornát, ezt követően pedig 6-4-re győzte le őket a válogatott játékosok sorát felvonultató ukrán Leonas FSF. Üveges Katalin és Quirikó Vivien tanítványai ma az Energy gárdájával csaptak össze. Az ellenlábas az előző szezonban ezüstérmet szerzett az ukrán bajnokságban – olvasható a deac.hu-n.

Az már a mérkőzés elején látszott, hogy a debrecenieknek reális esélye lehet a győzelemre. Több alkalommal kerültek az ellenfél kapuja elé, és csak a hálóőr bravúrjai vagy a kapufa mentette meg a kék mezeseket a góltól. Az ukránok inkább távoli lövésekkel próbálkoztak, ezeket azonban magabiztosan hárította Torma Lilla. Ennek ellenére az Energy szerezte meg a vezetést, miután egy labdavesztést követően a három a kettő elleni szituációt értékesítette. A szünetig már nem változott az eredmény, így minimális hátrányból várhatta a folytatást a DEAC.

A pihenő alatt rendezte sorait az egyetemi csapat, amiből profitáltak, ugyanis egy szép akcióból egyenlítettek: Krascsenics Csilla kényszerítőzött Horváth Viktóriával, majd higgadtan befejezte a támadást a kijövő kapussal szemben. További helyzeteket dolgozott ki a DEAC, azonban az ukránok kapuvédője állta a sarat. A Debrecennél Torma teljesítményére sem lehetett panasz, de a védők önfeláldozó mentéseit is ki kell emelni. Mivel az Energynek a döntetlen is elegendő volt a fináléhoz, az utolsó percekben vészkapus játékra állt át, hogy az idő nekik dolgozzon. Szerencsére az ukránok nem tudták „kihúzni” a lefújásig, fél perccel a vége előtt Horváth adott kiváló labdát a kapu elé felérő Üveges Katalinnak, aki kiválóan játszotta meg a hosszún érkező Krascsenicset, ő pedig védhetetlenül lőtt a felső léc alá.

A hátralevő másodperceket sikerült kibekkelnie a DEAC-nak, így a győzelemmel eldőlt, hogy a torna utolsó játéknapján a favoritnak számító Leonas lesz az ellenfelük a döntőben. A finálé a tervek szerint szerdán 16 órakor kezdődik.

Kijevi felkészülési torna 3. forduló

DEAC-Energy (ukrán) 2-1 (0-1)

A DEAC gólszerzője: Krascsenics Csilla (2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában