Nem volt zökkenőmentes

2021.05.25. 11:38

Eddigi legsikeresebb szezonját zárta a Debreceni Egyetem kosárcsapata

A DEAC túlteljesítette az eredeti célokat, de Becsky Istvánnak így is van egy kis hiányérzete.

20210519 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló DEAC - Naturtex-SZTE-SZEDEÁK NBI/B férfi kosárlabda mérkőzés. képen: TÓTH ÁDÁM #21

Fotó: Napló-archív

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának múlt héten szerdán a Szeged elleni hazai vereséggel véget ért a 2020–2021-es szezonja, a gárda a bajnokságban a negyedik helyet szerezte meg, a Magyar Kupában pedig bejutott a döntőbe, és ezüstérmes lett.

– Az idény kezdetekor a kupában az elődöntőbe kerülést, a bajnokságban pedig a legjobb nyolc közé jutást tűztük magunk elé – mondta a Hajdú-bihari Naplónak Becsky István, a kosárlabda-szakosztály vezetője, majd folytatta. – Aztán a viszonyokat felmérve év közben már úgy voltunk vele, hogy akár merészebb álmaink is lehetnek. Elég hullámzó volt a teljesítménye az együttesnek, a Magyar Kupa idején voltunk talán a csúcson, illetve az Alba Fehérvár ellen még vitt minket a lendület. A Szolnok viszont már megálljt parancsolt nekünk az elődöntőben, és el kell ismerni, hogy megérdemelten jutott a fináléba, ettől függetlenül azt gondolom, hogy reális esélyünk lett volna arra, hogy mi nyerjük azt a párharcot – fogalmazott.

Becsky István, a DEAC a kosárlabda-szakosztályának vezetője | Fotó: Napló-archív

Hatalmas siker

A bajnokságban szerzett negyedik és a kupában elért második hellyel a Debreceni Egyetem kosarasai eddigi legsikeresebb szezonjukon vannak túl, bár így is akad némi hiányérzete a szakosztályvezetőnek. – A Magyar Kupa-ezüstöt hatalmas sikernek könyvelem el, de a bajnokságban némileg csalódottak lehetünk, hogy végül a Szeged ellen alulmaradtunk a harmadik helyért vívott küzdelemben. Már csak azért is, mert az elmúlt időszakban többször meg tudtuk őket verni, szerintem joggal gondolhattuk azt, hogy mi leszünk a befutók, de végül nem így lett. Ezt sajnálhatjuk egy kicsit – mondta.

Az idény végén a mérkőzéseken kívül más fontos esemény is zajlott a DEAC kosárlabdacsapatának a háza táján. A bronzcsata első, Szegeden elveszített meccse után – a közvéleményt némileg meglepve – a klub bejelentette, hogy Kovács Adriánnal szerződést bontottak, helyét az addig segédedzői feladatokat ellátó Andjelko Mandics vette át a szezon hátralévő részére. – Úgy éreztük, hogy a csapat és a vezetőedző közötti egyensúly felborult, mély gödörbe került a gárda, és minden eszközt meg kellett ragadnunk arra, hogy felrázzuk a fiúkat. Kovács Adriánt nagyon felkészült, nagyon tehetséges szakembernek tartom, aki előtt komoly magyar és nemzetközi karrier áll. Azonban nekünk most változtatnunk kellett, az időzítés valóban furcsának tűnhet, de meg kellett lépjük, hogy legyen esélyünk még a bronzérem megszerzésére a Szeged ellen, sajnos nem sikerült – árulta el Becsky István.

Nem kapkodnak

A szakosztályvezető elmondta, hogy a mostani időszakban a következő szezon keretének a kialakítása zajlik, illetve a klub tárgyalásban van az esetleges vezetőedző-jelöltekkel. – Nem kapkodunk, mert nincsen rá okunk. Igyekszünk feltérképezni, hogy milyen piacról választhatunk, ez az utolsó találkozót követően már meg is kezdődött. Bízom abban, hogy olyan szakembert találunk, akivel az előző évek sikereit folytatván még magasabb szintre tudunk majd lépni – zárta gondolatait Becsky István.

Bakos Attila

Borítókép: Tóth Ádámék (21) nagyot mentek a szezon során, a végére viszont kicsit elfogytak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában