Labdarúgás

2021.05.19. 08:00

Az elődöntőbe jutás a tét a Megyei kupában

A hétvégi bajnoki mérkőzések után szerdán következik a megyei kupa harmadik fordulója.

20200822 Nagyrábé fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló NAGYRÁBÉ PETŐFI SK - Létavértes SC megyei II labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Napló-archív

A Magyar Kupa hajdú-bihari selejtezőjében nyolc csapat van talpon, de szerda estére már csak négyen maradnak. Az egyetlen megyei II. osztályú csapat, a Nagyrábé Petőfi SK a tavalyi megye I.-es bajnokot, a Monostorpályit látja vendégül 17 órai kezdettel. Vincze Csaba, a nagyrábéiak egyik meghatározó játékosa a Naplónak elmondta, hogy természetesen szeretnének minél messzebb jutni a kupában, de azzal is tisztában vannak, hogy ők képviselik most a legcsekélyebb játékerőt a mezőnyben. Ezen kívül a Sárrétudvari gárdája fogadja a Püspökladány együttesét. Erről a találkozóról a hazaiak edzője, Szabó Lajos korábban azt mondta a Hajdú-bihari Naplónak, hogy mindenképpen szeretne továbbjutni csapatával már csak azért is, hogy az előző évi kupakudarcot feledtetni tudják. A harmadik negyeddöntő a derecskeiek hajdúsámsoni vendégjátéka lesz, ahol a találkozót megelőzően nagyobb esély kínálkozik egy vendég sikerre, mint arra, hogy a Hajdúsámson legyen majd ott a legjobb négy megyei csapat között, de mint már oly sokszor tapasztalni lehetett, a labda gömbölyű, a pályán dől majd el minden.

Egyértelműen ennek a körnek a rangadója a Balmazújváros (harmadik helyen állnak jelenleg a bajnokságban) és a Hajdúszoboszló (már megnyerték az idei megye I.-et) csatája lesz szintén szerdán 17 órától.

Szurkolói várakozások

Nincs más lehetőségünk, meg kell mutatnunk hazai pályán, hogy igenis akár a bajnokot is meg tudjuk verni – mondta egy hazai szurkoló kedden Újvároson. – A bajnokság már a kezünkben van, de vágyunk az NB III.-ba, és természetesen a Magyar Kupában is minél feljebb szeretnénk jutni, cél az országos főtábla lenne – fogalmazott a meccs előtti napon egy szoboszlói szimpatizáns. Az tehát érezhető, hogy mindkét városban fociláz van, az újvárosiak pedig mindenkit szeretettel várnak a mérkőzésre, akinek van védettségi igazolványa. Kétszer már találkozott ebben a szezonban a két csapat, Hajdúszoboszlón az első fordulóban 3–0-ra győztek a hazaiak, míg Újvároson 4–0-s vendégsiker született, lenne tehát miért visszavágnia Lajos Ferenc együttesének, ráadásul mint oly sokszor mondják, a kupameccs egy kicsit mindig más.

Palánki István

Hajdú-Bihar Megyei kupa, 3. forduló

Nagyrábé–Monostorpályi 17 óra

Hajdúsámson–Derecske 17 óra

Balmazújváros–Hajdúszoboszló 17 óra

Sárrétudvari–Püspökladány 17.30

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában