Kezdődnek az izgalmak

2021.04.01. 19:48

Még csak most következik a honi kosárlabda szezon java

Jön a negyeddöntő a Magyar Kupában és a bajnokságban.

Fotó: Molnár Péter

Véget ért a férfi kosárlabda NB I.-es bajnokság alapszakasza a hétvégén. Szombaton a DEAC 96–80-ra győzte le a PVSK-Veolia együttesét. Ezzel együtt a debreceni alakulat a 4. helyen zárta a szezon első körét, 26 mérkőzésből 17 győzelme van Kovács Adrián együttesének, s 9 veresége. Hazai pályán 13 összecsapásból 10-et tudott megnyerni a debreceni gárda, míg idegenben ugyancsak a 13 lejátszott találkozóból 7-et. Az előzetes terv az volt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél, hogy rendeznek középszakaszt is a bajnokságban, ez azonban a koronavírus-járvány miatt kimarad ebben az évben.

Időrend, fontossági sorrend

Mindezek után az elért helyezés azt jelenti, hogy az alapszakasz 5. helyén végzett Alba Fehérvár lesz a cívisvárosiak ellenfele a negyeddöntőben, amely már kieséses szakasz, vagyis amelyik fél először jut el 3 győzelemig a párharcban, az jut az elődöntőbe. A DEAC előnye az (is) lehet akár, hogy hazai pályán kezdhetik meg a küzdelemsorozatot.

Kovács Adrián | Fotó: NS-archív

– Nincs mese, ki kell használnunk a pályaelőnyünket, rendkívül jó csapat az Alba, nagyon egységesek, a keretük pedig kiemelkedő színvonalon van az egész mezőnyben – mondta soros bajnoki mérkőzésük kapcsán Kovács Adrián, a debreceniek vezetőedzője. Az első osztályú bajnokság folytatására még várni kell, hiszen előbb a Magyar Kupára kerül sor április 7–11. között a Ludovika Arénában Budapesten. – Jelenleg mindennél fontosabb a Szeged elleni Magyar Kupa-negyeddöntő. Szeretnénk ugyanis történelmet írni a kupában. Próbálunk a jövőheti mérkőzéstől távolabbra nem elkalandozni, persze elfogadtuk, hogy a Fehérvárral találkozunk a bajnokságban, de egyelőre a legközelebbi megoldandó feladat a Szedeák gyors kosárlabdájának, illetve Govens zseniális játékának szűkre redukálása – foglalta össze a DEAC trénere. Kovács Adrián arról is beszélt, hogy akár vérmesebb álmokról is szó lehet a Magyar Kupa kapcsán részükről, ahhoz azonban az kellene, hogy mentálisan a teljes hétvégén mindenki a legjobbat hozza ki magából, illetve meccsről meccsre tudjanak építkezni egyetlen lépést sem átugorva.

Palánki István

A negyeddöntők

Alba Fehérvár–Szolnok

Falco–PVSK

DEAC–Szeged

Atomerőmű SE–Körmend

Az NB I. negyeddöntői

Szolnok–Sopron

Falco–Körmend

Szeged–Atomerőmű SE

DEAC–Alba Fehérvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában