labdarúgás U-18

2021.03.16. 18:08

Lipcsei vezérletével lett iksz a magyar-román találkozó – fotókkal

A DVSC fiatalja remekül teljesített hátul a magyar válogatottban.

Fotó: Kiss Annamarie

Ezen a héten a magyar U-18-as válogatott kétszer is megmérkőzik megyénkben a román nemzeti csapattal, mindkét együttes az októberi Eb-selejtezőkre készül. A magyarok ellenfelei az osztrákok, a fehéroroszok és az észtek lesznek. Több mint egy éve nem játszottak együtt fiataljaink, most először kedden találkozott a román és a magyar alakulat Balmazújvárosban a Városi Stadion továbbra is impozáns gyepén, majd csütörtökön a Nagyerdei Stadionban csapnak össze a felek felkészülési mérkőzésen.

A keddi barátságos meccsen a kezdőben, sőt a keretben is mindössze egy debreceni labdarúgó kapott helyet, méghozzá Lipcsei Péter. Információink szerint a csütörtöki találkozón a Pécs ellen gólt szerző Loki-játékos, Bényei Ágoston is pályára fog lépni, illetve Talpalló Norbert is lehetőséghez jut.

Határozottan, jól kezdtek a magyarok, Erdei révén pedig már a 9. percben vezetést is szereztek (1–0). A védelem – Lipcseivel az élen – betonbiztos lábakon állt az első félidőben. A második játékrészben a sok csere után sem változott a játék képe, a mieink mentek előre, a románok védekezésre kényszerültek, de csak találtak egy gólt a 76. percben, Ilie tekert szépen a bal alsóba (1–1).

Palánki István

A tények

MAGYARORSZÁG (U-18)–ROMÁNIA (U-18) 1–1 (1–0)

Balmazújváros, zárt kapuk mögött, V.: Nazsa (Márkus, Horváth)

Magyarország: Őri (Kovács Marcell) – Herczku (Alaxai), Lipcsei, Tarján – Csatári (Szín), Nagy, Horváth (Helembai) – Gazdag (Kövesdi), Kovács Mátyás (Kispál) – Erdei (Bakos), Németh (Redzic)

Szövetségi kapitány: Tímár Krisztián

Románia: Aldescu – Pirvulescu, Danuleasa, Gergely, Lazar – Pandele, Sirbu – Nita, Malaele, Bodisteanu – Chiritoiu

Cserék: Mitrovics, Ciobanu, Trifan, Ciuciulete, Zaharia, Constantin, Pantea, Ilie, Cristodulo, Ciontea, Negoescu

Szövetségi kapitány: Adrian Vasii

Gól: 1–0 Erdei (9.), 1–1 Ilie (76.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában