Kézilabda

2021.03.12. 16:09

Karina Jezsikava visszatér Debrecenbe

A fehérorosz válogatott balátlövő három év után tér vissza a Lokihoz.

Győr 20170308 Kézilabda 2017 Tavasz BL női Bajnokok Ligája Győri Audi Eto Győr Debrecen DVSC Yvette Broch Karina Jezsikava Fotó: Veres Viktor Nemzeti Sport

Fotó: Veres Viktor / Nemzeti Sport

Karina 2016 nyarán szerződött Debrecenbe, és az első itt töltött évében a csapat házi gólkirálya lett 23 bajnoki meccsen szerzett 102 góljával. Magyar Kupában 5 találkozón 24-szer volt eredményes, a Dunaújváros elleni bronzmeccsen 5 találattal járult hozzá a sikerhez. „Süni” (ez nevének jelentése magyarul) második debreceni szezonja egy makacs sérülés miatt torzóban maradt, mindössze 12 meccsen léphetett pályára. Karina 2018 nyarán a BL-résztvevő horvát Podravka Koprivnica együtteséhez igazolt, s a kaproncai együttessel horvát bajnokságot és kupát nyert. Innen igazolt 2019-ben az orosz Asztrahanocska együtteséhez, ahol korábban már játszott három évet, 2016-ban is éppen Asztrahányból érkezett hozzánk. Az Asztrahanocska jelenleg az orosz Szuper Liga negyedik helyén áll, az EHF Európa Ligában pedig ott van a legjobb nyolc között, a negyeddöntőben éppen a Siófok lesz az orosz együttes ellenfele – számolt be a DVSC Schaeffler hivatalos oldala.

– Nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám, hogy milyen érzések kavarognak bennem a Debrecenbe való visszatérésemmel kapcsolatban – kezdte mondandóját Karina Jezsikava. – Ilyen az élet, soha nem tudhatod, milyen meglepetések várnak rád! Őszintén bevallom, az hittem, hogy lezárult az európai kalandom, amikor a Podravkától visszatértem Oroszországba, aztán megváltozott a helyzet jelenlegi klubomnál.

„Amikor felmerült, hogy újra Európában fogok kézilabdázni, az első gondolatom a Loki volt.”

– Nagyon jó két évet töltöttem itt, egy profi klubban szerepelhettem az erős magyar bajnokságban. Egy csodálatos városban kedves embereket ismerhettem meg és fantasztikus szurkolótábor előtt kézilabdázhattam. Amikor kiderült, hogy a klub érdeklődik irántam, hamar megegyeztünk, számomra ez érzelmi döntés is volt. Tudom, hogy voltak változások a klubnál, ezzel együtt úgy érzem, mintha hazamennék. Biztos, hogy jól választottam, már várom, hogy találkozzak a lányokkal és megkezdjük a közös munkát! – tette hozzá, majd magyarra váltott: „Hajrá, Loki! A Süni visszatér!”

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/sport/helyi-sport/kolcsonben-tolti-a-kovetkezo-szezont-a-loki-atlovoje-5080639/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában