Lakossági fórum

2024.05.30. 20:48

„Lendületet kell adni Püspökladánynak is!”

Püspökladányban tartott lakossági fórumot Nagy János államtitkár. A téma természetesen az önkormányzati és az európai parlamenti választások voltak, de több helyi dologról is szó esett.

Kiss Dóra

Vadász Ferenc polgármesterjelölt (balról) és Nagy János államtitkár a püspökladányi fórumon

Forrás: Lévai Péter

Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára érkezett május 30-án, csütörtökön lakossági fórumra Püspökladányba azért, hogy a kampány hajrájában a legfontosabb üzenetekre hívja fel a figyelmet. Először azonban Vadász Ferenc alpolgármester, a Fidesz-KDNP püspökladányi polgármesterjelöltje köszöntötte a megjelenteket. – Az a legfontosabb, hogy a választások után fideszes többségű önkormányzat vegye kézbe Püspökladány dolgait, ez a záloga annak, hogy előre menjünk. Határozott lépésekre van szükség ahhoz, hogy fejlődjön végre Püspökladány – jelentette ki. 

Püspökladány, választás, önkormányzati, európai parlamenti, vaász ferenc, fidesz
Vadász Ferenc szerint az a legfontosabb, hogy a választások után fideszes többségű önkormányzat vegye kézbe Püspökladány dolgait
Forrás: Lévai Péter

Vadász Ferenc szerint szükség van arra, hogy épüljön az infrastruktúra, új munkahelyek jöjjenek létre, javuljon a közbiztonság, minden korosztálynak több lehetősége legyen a szabadidő értelmes eltöltésére. 

Leginkább az kell, hogy büszkék lehessünk a városunkra, és szeressünk itt élni. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, összefogás kell, az egy helyben toporgással nem megyünk semmire, határozott elképzelésekre és döntésekre van szükség. Új lendületet kell adnunk Püspökladánynak! Ez a küldetésünk, ezt valljuk most mindannyian

–  húzta alá a polgármesterjelölt, aki bemutatta a megjelenteknek a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjeit, meglátása szerint egy jó csapat állt össze.

Püspökladány, választás, önkormányzati, európai parlamenti, vaász ferenc, fidesz
Nagy János államtitkár (balról a negyedik) és a helyi jelöltek 
Forrás: Lévai Péter

Magas részvételre van szükség a választásokon

Óriási munka van mögöttünk és nagyon fontos napok vannak még előttünk – ezt már Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője mondta. Úgy látja, az elmúlt 4 és fél évben megalapoztátok azt, ami alapján a választók dönteni fognak. – A választásra ráfordulva több támogatást kaptunk, mint a korábbi alkalommal – jelentette ki. Bodó Sándor úgy látja, minden településen alkalmas jelöltjeik vannak, a döntés pedig a választópolgárok kezében van. 

Van még egy óriási mozgósítási feladatunk, hiszen a választóinknak el kell menniük szavazni, még akkor is, ha csak egy jelölt van egy-egy településen, ilyenkor érdemes felhívni a figyelmet arra, hogy nemcsak önkormányzati, vármegyei és kisebbségi választás van, hanem az európai parlamenti is. Magas részvétel kell, a mi oldalunkon mindenféleképpen

 – szögezte le a képviselő, aki azzal a gondolattal zárt, hogy ha béke van, fejlődés is van.

Püspökladány, választás, önkormányzati, európai parlamenti, vaász ferenc, fidesz
Bodó Sándor szavazásra buzdított mindenkit
Forrás: Lévai Péter

A békepárti oldal

A Magyar Péter-jelenség mellett nem ment el szó nélkül Nagy János államtitkár, azzal kezdte mondandóját, hogy amit 2002 óta kormánypárt véghezvitt, azt nem lehet 3 hónap alatt egy árulónak megcsinálni. Az önkormányzati választások kapcsán elsőként – jelenlétük okán – gratulált Báránd és Kaba polgármesterének, akiknek nincs kihívójuk június 9-re. 

Önkormányzati választáson remek jelöltjeink vannak, végre lendületet kell vennie Püspökladánynak is

– fogalmazott, majd kitért az európai parlamenti választásra is. Az államtitkár úgy látja, veszélyes geopolitikai helyzet van a világban, Nyugaton háborús uszítás zajlik. Mint mondta, a nyugatiak 4 dolgot szeretnének elérni: fegyvereket kapjanak az ukránok, valamint embereket, akik a fronton harcolhatnak. Nagy János szerint a harmadik dolog nem más, mint a média; negyedik pedig a kormányok megvásárlása. 

Azért vagyunk útban, mert mi vagyunk az egyetlen nyíltan békepárti ország az unióban. Nekünk azzal van dolgunk, hogy a békepárti hozzáállásunkat erősítsük, ebben segíthetnek a választópolgárok, hiszen ha a nép azt mondja, hogy nem akar háborút, azt még a progresszív liberálisoknak is tiszteletben kell tartaniuk

– fogalmazott.

Püspökladány, választás, önkormányzati, európai parlamenti, vaász ferenc, fidesz
Nagy János a kampány hajrájában érkezett Püspökladányba
Forrás: Lévai Péter

Nagy János 3 üzenetet fogalmazott meg a június 9-i választások kapcsán: nem kell háború, semmilyen migrációt nem fogadunk el, a genderőrületre mondjuk nemet – összegezte, s ő is arra buzdított, hogy mindenki menjen el szavazni.

Az elhangzottakra Vadász Ferenc is rácsatlakozott. Felidézte, 2015-ben a járási hivatal vezetőjeként dolgozott, amikor elindult a migrációs hullám. Ekkor Magyarország volt az egyetlen, aki nem engedett. Mint mondta, a háborúval is így van most, a kisemberek tudják, hogy rossz, s joggal félnek. A kampányra is kitért még, megosztotta, helyben van olyan politikai ellenfelük, aki azt híreszteli, hogy pártpolitikától mentesen akar dolgozni, közben pedig a Momentum vármegyei listáján szerepel. Majd több olyan fontos területre is kitért, melyben – ha a választáson sikeresen szerepelnek – mindenképpen szeretnének továbblépni; ilyen a fürdő fejlesztése, a tanuszoda megépítése és az energetikai fejlesztések. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában