kézilabda

2021.01.09. 17:19

Nem tévesztett a Loki Balatonbogláron

Bár az elején kicsit ráijesztettek a debreceniekre a hazaiak, szép fokozatosan őrölte fel ellenfelét a DVSC.

20200927 Debrecen fotó: Kovács Péter KP Hajdú-Bihari Napló DVSC SCHAEFFLER - Siófok KC NBI női kézilabda mérkőzés. képen: DVSC csapat

Fotó: Napló-archív

A Boglári Akadémia-SZISE gárdájának vendége volt a a DVSC Schaeffler szombat délután. A nyolcadik fordulóból elhalasztott mérkőzésen ezúttal sem állhatott Köstner Vilmos vezetőedző rendelkezésére Arany Rebeka, Hornyák Dóra, valamint az argentin Elke Karsten.

Vámos Petra góljával kezdődött a találkozó, amelyre gyorsan válaszoltak a hazaiak. Mindkét együttes igyekezett gyorsan befejezni a támadásait, így eleinte potyogtak a gólok, ami nem feltétlenül a védelmek dicsérete. Sikerült fordítania a bogláriaknak, de aztán megrázta magát a Loki, és 6–0-s sorozattal kezébe vette a mérkőzést.

Köstner Vilmos jó szokása szerint bátran nyúlt a cserékhez a mezőnyhöz képest is fiatalnak számító Csernyánszki Liliána már a játékrész első felében pályára lépett, és egy szép góllal hálálta meg a bizalmat.

A cívisvárosiak védekezésben akadtak lyukak, de támadásban több szép dolgot is mutatott az együttes, főleg a most is agilis Vámos Petra és a beállósok jártak élen a látványos és pontos befejezésekben.

Akinek viszont láthatóan nem ment a játék, az a német Ann-Cathrin Giegerich, akit Köstner Vilmos 15 percet követően le is kapott a pályáról, helyére Csapó Kyra érkezett a debreceni kapuba.

Szép lassan elkezdett hízni a vendégelőny, melynek köszönhetően 19–13-as debreceni vezetésnél vonultak pihenőre a csapatok.

Bár szünet után eleinte nem változott a különbség, Köstner mégsem volt elégedett tanítványai produkciójával, a 35. percben kikért időkérésében főleg csapat védekezését kritizálta.

Hatott az edzői dörgedelem, hiszen tíz minutummal később már tíz volt közte. Innentől kezdve csak a gólkülönbség volt kérdéses, az utolsó periódusban már a debreceni fiatalok voltak a pályán, akik szép megmozdulásokkal hálálták meg a bizalmat.

Végül 35–25-re győzött a Loki, teljesen megérdemelten.

Érdekesség, hogy a Loki következő mérkőzése ismét a SZISE ellen lesz, január 23–án a Hódosban csap majd össze a két együttes.

MSZ

A tények

Boglári Akadémia-SZISE–DVSC Schaeffler 25–35 (13–19)

Balatonboglár, zárt kapuk mögött. V: Őri E., Pozdena.

Balatonboglár: Magera – Takó 2, Kajdon 2, Kocsis B. 2, FARKAS J. 5, Mérai 1, Monori 3. Csere: Szabó Luca, Gercsó (kapusok), Vajer, JUHÁSZ G. 4, KORONCZAI 5 (2), Bánhidi 1, Faragó L., Mlinkó. Edző: Kiss Szilárd.

DVSC: Giegerich – Bánfai 2, Kovács Anna 3 (2), VÁMOS P 7., BORDÁS 3, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 2. Csere: Csapó Kyra, Torda (kapusok), TÓVIZI 5, Vámosi P. 3 (2), Csernyánszki 1, PETRUS 4, Sápi G., Sápi B., Panyi 2. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 464.

Az eredmény alakulása. 5. perc: 5–3. 12. p.: 5–9. 18. p.: 9–14. 26. p.: 12–15. 39. p.: 17–26. 44. p.: 19–29.

Mesterszemmel

Kiss Szilárd: Három és fél hónap után játszottunk újra, ezzel együtt bánt a sok hiba. Az azonban biztató, hogy végre játszottunk, és a végjátékban tisztes eredményt értünk el a Debrecen ellen. Várom vissza a betegségből felgyógyuló játékosaimat!

Köstner Vilmos: Tanulva az előző, Siófok elleni meccsből, komolyabban szerettük volna venni a védekezést, ezt végül egy időkérés után sikerült rendezni. Nem becsültük le ellenfelünket, felkészültünk a játékéból Fontos, hogy minden benevezett játékosoknak lehetőséget tudtam adni, s a fiatalok éltek is ezzel a bizalommal.

(via dvsckezilabda.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában