vízilabda

2021.01.16. 17:21

Debrecenben győzött az UVSE

Nagyon kár azért az első negyedért.

20201212 Debrecen fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló DVSE - Tatabánya OBI vízilabda mérkőzés. képen: Süveges Máté #6

Fotó: Napló-archív

Hiába hozta vissza a sírból a találkozót, nem tudott nyerni az Újpest ellen a DVSE vízilabdacsapata. A debreceniek tetemes hátrányt ledolgozva az utolsó negyedben egyenlíteni tudtak, a végjátékot azonban jobban bírták a fővárosiak – írja a dvse.hu.

Borzasztóan kezdődött a mérkőzés a hazaiak szempontjából. AZ UVSE rögtön az első támadásából betalált, ezt pedig további három követte az első negyedben. A vendégek védekezése annyira hatékonyan működött, hogy az első játékrészben még kiállítást sem tudtak kiharcolni a debreceniek. (0-4)

A rövid szünetben a vezetőedző rendezte a sorokat, melynek köszönhetően látványosan feljavult a DVSE játéka. A védekezés hibátlanul működött, az újpestiek két negyeden keresztül egy gólt sem tudtak lőni Kósik Somának. Nem úgy a debreceniek, akik szépen lassan ledolgozták a hátrányukat. Stefanidesz Levente kétszer volt eredményes előnyből, a harmadik negyed végén pedig Zsilák László ejtette át tanári módon az egyébként szenzációsan védő Bisztritsányi Dávidot. (3-4)

A záró játékrész elején Oltean Sebastian találatával mér 4-4 volt az állás. A lélektani előny a hazaiaknál volt, de hirtelen nagyon kapkodóvá vált a játékuk. A pontatlanságokat könyörtelenül kihasználta a feltámadó UVSE. Néhány perc alatt négyet lőttek a vendégek és eldöntötték a három pont sorsát. (4-8)

Miroslav Bajin vezetőedző a következőket nyilatkozta: „Úgy ugrottunk a vízbe, hogy ezt a meccset ma meg akarjuk nyerni, ennek ellenére nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. A második és a harmadik negyed a védekezés terén talán a legjobb volt az egész idényben, de a végén nem sikerült feltennünk az i-re a pontot. Megvolt az egyenlítés, de aztán valamiért elkezdtünk kapkodni és ez lett a vesztünk.”

„A második és a harmadik negyed az egy olyan periódus volt, amire lehet építeni. Itt az első és a negyedik talán itt a kapkodásé és a fegyelmezetlenségé volt és sajnos ugye rosszul jöttünk ki belőle” – mondta Stefanidesz Levente.

A DVSE a jövő hét szombaton a Honvéd együttesét látja vendégül.

E.ON férfi ob I, 16. forduló

Debreceni VSE-UVSE Hunguest Hotels 4-8 (0-4, 1-0, 2-0, 1-4)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában