Vereség

2020.11.10. 14:34

Ismét kikapott az ukránoktól a magyar futsalválogatott

A magyar futsalválogatott második felkészülési mérkőzését is lejátszotta Debrecenben az ukránok ellen.

Fotó: MLSZ

Szünetben Dróth Zoltán duplájával még a magyar csapatnál volt az előny, végül az ukránok nagy küzdelemben 4-3-ra nyertek.

Alig 15 órával a hétfő esti mérkőzés lefújása után ismét megmérkőzött egymással a magyar és az ukrán válogatott a debreceni Főnix Csarnokban. A hétfői összecsapáson Turzó József együttese végig egyenrangú ellenfele volt a jóval magasabban rangsorolt ukrán együttesnek, az ukránok 1-1 után egy szögletből elért találattal megnyerték a mérkőzést – írja a valogatott.mlsz.hu.

Rövid idő állt rendelkezésre a regenerációra és a hibák kijavítására, de a szakmai stáb mindent megtett annak érdekében, hogy keddre még jobb teljesítménnyel rukkoljon elő a csapat. A találkozó első perceiben érezhető volt a hazaiakon a fáradtság, a kezdést követő 30 másodpercben két technikai hibát is vétettek saját térfelükön, a másodikat góllal büntette azt ukrán együttes (0-1).

A kapott gólból hamar felállt a magyar válogatott, két perccel később Dróth Zoltán szerzett labdát az ukrán kapu előtt, majd lőtt a léc alá (1-1). A folytatás mezőnyben és a helyzetek számában is kiegyenlített játékot hozott, a gólok tekintetében pedig magyar fölényt: a félidő hajrájához közeledve Dróth Zoltán egy nagyszerű kapáslövéssel szerzett vezetést a válogatottnak (2-1), amit sikerült megtartani a szünetig.

A fordulás után az ukránok azonnal öt a négy elleni játékra váltottak támadásban, és ez bő egy perc alatt eredményt hozott számukra, Zvarych volt eredményes (2-2). A vendégek kihasználták a gól adta lendületet, és Bilotserkivets második találatával nem sokkal később visszavették az előnyt (2-3). Ezt követően a hazai csapat váltott azonnal öt a négy elleni játékra támadásban, de nem tudták feltörni az ukránok védekezését.

Ami nem sikerült emberelőnyben, az sikerült egy letámadás után: labdakihozatalnál a kapujuk előtt megzavartuk az ukránokat, majd a megszerzett labdát Dávid Richárd lőtte a hálóba (3-3). Pörgős maradt a mérkőzés, mindkét oldalon lehetőségekkel, a 34. percben ebből az ukránok használtak ki egyet, Zvarych lőtt nagy gólt (3-4). Másodpercekkel később válaszolhattak volna a magyarok, Horváth Norbert próbálkozása azonban kimaradt. Az utolsó másodpercekig hajtottak az egyenlítésért, de az ukránok megőrizték a kapujukat az újabb góltól, és megnyerték a mérkőzést.

– Játékban sikerült előrelépnünk a hétfői mérkőzéshez képest, sebességben és gondolkodásban is gyorsultunk a visszavágóra – értékelt a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány. – Jó iramú, éles mérkőzést játszottunk az ukránokkal, ami azért is hasznos számunkra, mert az Európa-bajnoki selejtezőkön hasonló erősségű riválisok várnak ránk. Ma sokat játszottunk öt a négy elleni szituációkban támadásban és védekezésben egyaránt, és bár bizonyos automatizmusok nem mentek még tökéletesen, remek gyakorlási lehetőség volt számunkra a mérkőzés. Érezhető volt a hosszú kihagyás a csapaton, de hozzáállásban, lelkesedésben nagyszerűen teljesítettek a srácok, és ezek alapján bizakodóan várom a decemberben kezdődő Eb-selejtező sorozatot.

A magyar válogatott december 9-én kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, az első meccset a világ legszűkebb élvonalához tartozó kazahok otthonában játssza le.

Magyarország-Ukrajna 3-4 (2-1)

Magyarország: Mezei Dávid – Dróth Zoltán, Rábl János, Dávid Richárd, Vas Ádám

Cserék: Alasztics Marcell (kapus), Horváth Norbert, Horváth Szabolcs, Tóth Attila, Nagy Imre, Szentes-Bíró Tamás, Szabó Péter, Hajmási Milán, Siska Gergő

Ukrajna: Jurij Savenko – Ihor Korsun, Petro Shoturma, Mykola Bilotserkivets, Mykhailo Zvarych

Cserék: Kyrylo Tsypun, Oleh Yeromin, Serhii Malyshko, Mykola Grytsyna, Mykola Mykytiuk, Taras Karolyshyn, Oleksandr Pediash, Serhii Zhurba, Taras Kuz

Gólszerzők: Dróth (2), Dávid, ill. Bilotserkivets (2), Zvarych (2)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában