fotókkal

2020.11.14. 21:33

Pontot szerzett az Extraligába igyekvő Székesfehérvártól a DSZC-Eötvös DSE Derecske

A felnőtt röplabda NB I.-ben szombaton délután azt a MÁV Előre-Bericapot fogadta a hajdúsági csapat, akik 9 nappal e találkozó előtt nagy különbséggel verték meg őket.

Fotó: Kiss Annamarie

A fehérváriak mutatói egyébként is kiválóak, hiszen két napja legyőzték az addig veretlen Gödöllői RC-t, illetve nemrégen a Magyar Kupában szettet nyertek hazánk egyik legjobb alakulatától, a Kaposvártól.

A papírformának megfelelően hamar nagy előnyre tett szert a vendéggárda, 0:4 és 3:8 is állt az eredményjelzőn. Aztán határozott támadójátékának köszönhetően a szett közepére kiegyenlített a DSZC-Eötvös DSE Derecske, sőt 22:20-nál már második idejét kellett kikérnie a vendégek edzőjének. A végjáték nagyon izgalmas lett, váltakozó játszmalabdák után 25:27-re nyertek a vendégek.

A vesztett hajrá után nem esett össze a hajdúsági alakulat, sőt. Elveszett labdát nem ismerve, egymást többször kisegítve 25:21-re és 25:20-ra nyerték a következő két szettet.

A negyedik etapban is végig közel voltak egymáshoz a felek, de az utolsó pontokat a fehérváriak gyűjtötték be, így következett a rövidítés.

A döntő játszmában 3:7-es előnyt alakítottak ki a rutinosabb vendégek, de egy időkérés után sikerült felzárkózni. Bár egy-egy hiba becsúszott debreceni részről a mérkőzés végén és a MÁV Előre nyerte a találkozót, a hajdúsági lányok minden dicséretet megérdemelnek, hiszen végig jól játszottak, végig szoros volt az eredmény (a pontok száma 108:108 lett) és pontot szereztek az Extraligába igyekvő ellenfelüktől.

Az NB I.-es felnőtt csapat legközelebb a Magyar Kupában az extraligás MTK ellen lép pályára november 18-án, szerdán 19 órától a fővárosban.

A tények

DSZC Eötvös DSE Derecske – MÁV Előre-Bericap 2:3 (–25, 21, 20, –21, –12)

Derecske. V: Suba, Jámbor.

EÖTVÖS: Máté 14, Young 13, Tóth K., Vaida 41, Fehér 5, Takács D. 3. Csere: Fehérvári (liberó), Molnár, Pálfi, Vidakovic. Vezetőedző: Szombathy András.

MÁV ELŐRE: Fáskerti 2, Sebestyén 13, Haase 11, Sólyom 3, Kiss A. 15, Hackl 6. Csere: Kovács E. (liberó), Durdanovics 19. Vezetőedző: Farkas Mihály.

Szombathy András: A múlt heti sima vereség után ezúttal végig szoros mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. Remélem, a jövőben is ezt a koncentrált, harcos játékunkat tudjuk majd játszani.

Farkas Mihály: Teljesen más meccs volt a mai, mint a legutóbbi mérkőzés a Debrecen ellen. Mi nagyon szenvedtünk, az Eötvös pedig remekül játszott.

(hunvolley.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában