Labdarúgó NB II.

2020.09.18. 11:26

Volt miért törlesztenie a Lokinak

Ferenczi János két gólpasszt is kiosztott a Rákóczi elleni győzelem kivívása közben.

Fotó: Napló-archív

A Debreceni VSC Kaposvárra látogatott a Merkantil Bank Liga kilencedik fordulójában. A cívis alakulat arra készült, hogy megszerezze első Debrecenen kívüli győzelmét az idei bajnokságban. A Loki listavezetőként érkezett a somogyi megyeszékhelyre, ahol a nemrég kinevezett Várhidi Péter vezette gárda fogadta őket. A hazaiak a hétvégén először tudtak meccset nyerni ebben a szezonban, úgyhogy bizakodva várták a DVSC elleni mérkőzést. A hajdúságiak azonban már aránylag a találkozó elején vezetést szereztek, és onnan nem engedték ki a kezeik közül a három pontot.

Extra motiváció

Az összecsapásról Ferenczi Jánost kérdezte a Hajdú-bihari Napló, aki a sikerhez két gólpasszal járult hozzá.

„Nagyon szerettük volna már ezt az idegenbeli győzelmet, illetve a Kaposvár felé azért volt törlesztenivalónk. Azt hiszem, hogy ez még egy kis extra motivációt is adott nekünk a meccs előtt.”

– Szerencsére jól ment a csapatnak, szerintem abszolút uraltuk a mérkőzést, sok helyzetet alakítottunk ki, és ezekből sikerült gólokat szereznünk – fogalmazott a labdarúgó.

A Debreceni VSC-vel ebben az idényben már többször is előfordult, hogy csak a második félidőben tudta megszerezni a vezetést. A találkozó első góljának fontosságát korábban már Bárány Donát és Kondás Elemér is kiemelte a Naplónak, hozzájuk csatlakozott most Ferenczi János is. – Sokszor elmondtuk már, hogy nagyon sok NB II.-es meccs az első találatig nagyon kiélezett. Nyilván voltak és lesznek is olyan összecsapások, amik azt követően is nehezek. Ez is ilyen volt, hiszen láthattuk, hogy nem adta fel a Kaposvár, feljöttek 2–1-re, és meleg is lehetett volna a helyzet, de szerencsére meglőttük a harmadikat, ami eldöntötte a végkimenetelt. Azt gondolom, hogy mindenképpen jobb úgy futballozni, hogy már az elején előnybe kerülünk – mondta.

Régi-új poszt

A Loki játékosa, amikor felkerült az első csapathoz, akkor még többnyire balszélsőként futballozott. Idővel viszont hátrébb került egy sorral, és az elmúlt években leginkább balhátvéd-pozícióban játszott. Azonban Korhut Mihály visszatérésével és Varga Kevin távozásával az elmúlt két mérkőzésen megint a középpálya bal oldalán szánt neki szerepet Kondás Elemér. – Vissza kell szokni, de már egyre inkább sikerül. Nyilván több támadó feladatom van, Korhut Misivel pedig már régóta ismerjük egymást, úgyhogy szerintem jól működik a dolog. Szerencsére jönnek a gólpasszok is, szóval számomra abszolút pozitív ez a helyzet – mondta Ferenczi János.

A Debreceni VSC legközelebb szombat délután 18 órától Tiszakécskén lép pályára a labdarúgó Magyar Kupa első körében.

Bakos Attila

Borítókép: Szokásos jelenet, amint Ferenczi János (pirosban) robog el a bal szélen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában