Nincs egyéni hiányosság

2020.08.04. 12:40

Balogh Pál: a Loki ellen is meglehet a bravúr, ha mindenki a legjobbját nyújtja

A DEAC szoros küzdelem után vereséggel rajtolt, ám a szerdai mérkőzésre pozitívan készülnek.

20200711 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Deac - Békéscsaba FC 1912 Előre felkészülési mérkőzés. képen: Balogh Pál Deac vezetőedzője

Fotó: Napló-archív

Mint ismeretes, az NB II. első fordulójában Soroksáron vendégeskedett a DEAC labdarúgócsapata, ahol nagy küzdelemben 1–0-ra kikaptak a debreceniek. Az egyetemi klub számára azonban nincs megállás, gőz­erővel készülhetnek a szerdai „házi rangadóra”, melyet a DVSC csapatával vív majd meg Balogh Pál alakulata. A tréner a nyitófordulóban elért eredményről és a következő találkozóról is beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Stabil védelem

Az NB II. egyik legmeghatározóbb csapatánál vendégeskedett a DEAC vasárnap, ahol a fekete-fehérek a nyolcvanhatodik percig bírták bekapott gól nélkül a találkozót, ekkor azonban Pászka találatával a Soroksár eldöntötte a három pont sorsát. – A mérkőzés elején túlságosan is tiszteltük az ellenfelet. Azonban ahogy teltek a percek, egyre jobban belejött a csapat, stabil volt a védelem, az ellenfél pedig alig tudta feltörni a zárt védekezésünket. Amit megbeszéltünk, azt maradéktalanul betartották a srácok hátul. A labdaszerzésekből igyekeztünk támadásokat is indítani, de azt gondolom, elöl nem tudtunk olyan átütő erőt képviselni. Egy-egy lehetőségig jutottunk csak el, a továbbiakban ennél mindenképpen nagyobb önbizalomra lesz szükség. Sokkal bátrabb támadófutballt kell majd produkálnunk, ahhoz, hogy egy ilyen csapattól pontot tudjunk rabolni – emelte ki Balogh Pál.

Eredménycentrikusság

Az edző szerint, amíg nem találják meg a hozzájuk leginkább illő játékstílust, addig eredménycentrikus játékra kell törekedniük. Hozzátette: ez attól is függ, hogy a játékosok mennyire vállalják fel az egy az egy elleni párharcokat, hiszen az egyéni képességeink megvannak. – Az első mérkőzésen kicsit meg voltunk még illetődve, de bízom az eredményességünkben, mert a hétközi tréningeken jól látható a kemény munka. Összességében a realitás egy döntetlen lett volna már a Soroksár elleni találkozón is, és a Loki ellen is meglehet a bravúr, ha mindenki a legjobbját nyújtja.

A Nagyerdei Stadionban játsszuk a találkozót, ami nem a mi hazai pályánk, így ez picit nehezítheti a helyzetünket, ráadásul a DVSC kerete már most jobban néz ki, mint a tavalyi első osztályú keretük. Én azonban bízok benne, hogy nagy alázattal lehet esélyünk. Több DVSC-nevelés is játszik nálunk, akiket biztosan nem kell motiválni a párharc előtt, érzelmileg túlfűtött találkozó várható. A pontszerzés bravúrnak számít, így nekünk ezen a mérkőzésen semmilyen veszítenivalónk nincsen. Igyekszem levenni a terhet a játékosaim válláról – mondta a tréner.

Péter Szabolcs

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában