ketrecharc

2020.05.09. 10:55

Régen látott ütős felhozatal az UFC gálán

Bár a Nurmagomedov-Ferguson összecsapás ismét kútba esett, az UFC erős kártyával kárpótolja a ketrecharc rajongóit.

Fotó: mma.bg

Úgy néz ki, május 9-én végre megrendezik a Tony Ferguson-Justin Gaethje összecsapás köré szervezett UFC gálát. Mint ismert, az eseményt eredetileg április 18-ra tervezték, de a koronavírus-járvány miatti intézkedések okán el kellett halasztani. A történetben a legszebb, hogy Ferguson eredeti ellenfele a 28 győzelmet számláló veretlen könnyűsúlyú orosz világbajnok, Habib Nurmagomedov lett volna, de az ő találkozójuk immár ötödjére sem jött össze.

A presztízsveszteséget is szenvedett UFC első számú vezetője, Dana White mindenképp szeretett volna összehozni egy rangos gálát, így hosszas tárgyalások után bejelenthették a május 9-i új dátumot és a helyszínt, Jacksonville-t. Az eseményt zárt kapuk mögött rendezik, a főmeccs nem változott, Ferguson Gaethje ellen lép az oktagonba, a tét a könnyűsúlyú ideiglenes világbajnoki cím. Az úgynevezett főkártya programjában szerepel a birkózó olimpiai bajnok, a UFC-nél két súlycsoportban is világbajnok amerikai Henry Cejudo harmatsúlyú címmeccse is a honfitárs Dominick Cruz ellen. De a felhozó meccsek szereplői között is találunk jól csengő neveket: a McGregor elleni csúnya vereségéből visszatérő Donald Cerrone, Anthony Pettis, és Michelle Waterson is ismert arcai a ketrecharc világának.

A gála kapcsán a Hajdú-bihari Napló egy kis esélylatolgatásra kérte Kálucz Martint. A Taskó Fighting harcosa elmondta, örül, hogy végre ismét rendezhetnek gálákat, mert téttel bíró összecsapások nélkül az edzésekben sincs annyi öröme egy sportolónak.

Kálucz Martin
Fotó: Napló-archív

– Előre bocsátom, hogy felelősségtudatos embernek tartom magam és egyetértek a járvány kapcsán meghozott rendeletekkel, de mivel ezek zárt kapus mérkőzések lesznek, ahol koronavírusra letesztelt személyek lehetnek csak jelen, így én üdvözlöm, hogy újra beindul az élet a ketrecharcban – mondta el egy szuszra a debreceni fighter. – Én inkább attól tartok, nézők nélkül edzéshangulata lesz az egésznek. A ketrec körüli emberek hangzavara, szurkolása nagy löketet tud adni egy harcosnak, itt ez egyáltalán nem lesz meg. Nem is tudom mikor volt utoljára ilyen erős kártyája az UFC-nek, valószínűleg Dana White meg akarta adni a módját a visszatérésnek. Általában van egy főmeccs, amelyre építenek, az elviszi a hátán a gálát, a többi összecsapás meg kis túlzással kitölti a maradék műsoridőt. Na most nem így van, Cejudo meccse is nagyon komolynak ígérkezik, én kíváncsi vagyok mire lesz képes Cerrone Pettis ellen, és nagy harcnak ígérkezik a két nehézsúlyú, Francis Ngannou és Jairzinho Rozenstruik összecsapása is. Nyilván a hab a tortán a Ferguson-Gaethje összecsapás, szerintem Tony felé billen a mérleg nyelve, mert egyrészt most végig Gaethjére készült, másrészt egy kiszámíthatatlan harcos, és ebben a sportban ez a legjobb dolog, mert nem lehet ellene felkészülni. Nagyon veszélyes, ezt a 25-3-as statisztikája is mutatja, ráadásul utoljára nyolc éve szenvedett vereséget, akkor is pontozással. Gaethje számai (21-2) is kiválóak, de úgy gondolom mégis ő az underdog ezen a meccsen. Kiütötte őt Eddie Alvarez és Dustin Poirier is, a nagy nevek közül egyedül Edson Barbozát győzte le, igaz őt KO-val, ami nagy dolog – mondta el Kálucz.

MSZ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában