Kézilabda

2020.04.22. 11:46

Balogh Rebeka számára a bátyja igazi példakép

A labdarúgó tehetség, Balogh Norbert húga a DVSC Schaffler serdülő csapatában kézilabdázik.

Fotó: dvsckezilabda.hu

Otthoni környezetben, Hajdúböszörményben tölti a koronavírus-járvány terjedése miatt igencsak megváltozott mindennapjait a DVSC Schaffler serdülő csapatának játékosa, Balogh Rebeka.

– A jelenlegi napi menetrendemben annyi változott, hogy jobban be tudom osztani a saját időmet, ám a tanulással és az edzéssel még ebben a megváltozott helyzetben is sok időt töltök – avatta be mindennapjaiba klubja hivatalos oldalát Rebeka, akinek sokoldalúságát bizonyítja, hogy az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatára jár iskolába. – Az edzéseken kívül is tartjuk a kapcsolatot a csapattal, akár írásban, akár videós beszélgetés formájában. Két éve kerültem Debrecenbe, ahol nagyon jól érzem magam, hiszen egy sokkal jobb csapatba, profi körülmények közé kerültem, ahol arra fókuszálnak, hogy NB I.-es játékosok legyünk. Kezdetben nekem is voltak kisebb nehézségeim, azonban nagyon kedvesek velem és sokat jelent, hogy folyamatosan jelzik, miben és hogyan kell javulnom. Ennek köszönhetően úgy érzem, hogy szépen apránként tudok fejlődni, és nekem is az a célom, hogy első osztályú kézilabdázó legyek – árulta el.

Céljai eléréséhez pedig nem is találhat nagyobb motivációt bátyja, Balogh Norbert sikereinél, aki már bemutatkozott a felnőtt magyar labdarúgó-válogatottban, jelenleg pedig az angol Hull City profi futballistája.

– Norbi Angliában van, de minden nap beszélünk, nagyon jó testvérek vagyunk. Számomra igazi példakép, hiszen mélyről indulva sokat ért el ebben a sportágában. Mindig segít nekem, folyamatosan osztja meg tapasztalatait, számomra nagyon fontosak az ő szavai, tanácsai. Az is előfordult, hogy kilátogatott egy-egy edzésemre vagy mérkőzésemre is.

„Úgy érzem, hogy az ő pályafutása számomra egyfajta mérceként szolgál, testközelből láttam, hogyan fejlődött és lett belőle profi futballista.”

– Akadnak azonban olyan helyzetek, mikor én is tudom motiválni, bíztatni a bátyámat – tette hozzá végül.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában