vízilabda

2020.01.27. 16:44

Örök élmény marad számára az Eb

Fekete Gergő, a DVSE utánpótlás-válogatott pólósa már a torna elejétől bízott a magyar aranyban.

Fotó: Facebook

Mondhatjuk, hogy egész Magyarország szíve megdobbant, mikor vasárnap este Vogel Soma kifogta de Alvaro Granados lövését az ötméteres párbajban, ezzel megszerezve a magyar férfi vízilabda-válogatottnak az aranyérmet a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

Märcz Tamás együttese drámai csatában, ötméteresek után 14–13-ra győzte le a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot, a mieink 21 év szünet után lettek újra a kontinens legjobbjai.

A Duna Arénában rendezett tornán a női és a férfi meccseket is nagy érdeklődés övezte, szurkolókból nem volt hiány az urak fináléján sem. Ott ült a lelátón mások mellett Fekete Gergő is, a DVSE utánpótlás-válogatott játékosa is, aki számára örök élmény marad a döntő.

– Két mérkőzésen volt szerencsém ott lenni, mindkettőt a spanyolok ellen vívták a mieink. A csoportmeccshez képest szembetűnő volt, hogy a döntőre jobban felkészültek egymásból a felek. A légkör hihetetlen volt vasárnap este, nem lehetett szabad helyet látni. A végén, mikor Soma kifogta de Alvaro Granados büntetőjét, szó szerint felrobbant az uszoda. Csodálatos érzés a helyszínen részt venni egy ilyen döntőn, örök élmény marad számomra. Több játékost is személyesen is ismerek, Vogel Somával és Manhercz Krisztiánnal egy nemzeti csapatban is szerepelhettem az utánpótlásban, így különösen szorítottam értük. Előzetesen is bíztam a magyarok sikerében, örülök, hogy itthon tartották az aranyat – nyilatkozta lapunknak Fekete Gergő, aki hamarosan szintén tétmeccsen csobban medencébe.

Szombaton ugyanis folytatódnak az OB I. küzdelmei, a DVSE 19 órától a Pécs otthonába látogat. Az érettségi előtt álló Fekete úgy érzi, alaposan felkészültek, reméli, pontokat tudnak szerezni az elkövetkezendő fordulókban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában