futsal

2019.12.03. 13:24

Világbajnokságon indulnak a hajdú-bihari futsalos lányok

A Balásházy női futsalosai képviselhetik hazánkat jövő júniusban Lyonban.

Fotó: Kiss Annamarie

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának női futsalcsapata ezüstérmet szerzett májusban a Labdarúgás Leány Diákolimpia 5-6. korcsoportos Országos Döntőjében Szekszárdon. Az eredmény már önmagában örömteli, de ezzel még nincs vége. Az intézményben tartott keddi sajtótájékoztatón kiderült, a második helynek hála a gárda indulhat a jövő junius 1. és 8. között rendezendő ISF Futsal Iskolai Világbajnokságon a franciaországi Lyonban.

– Kiemelkedő esemény lesz ez a vb-részvétel mind az iskolánk, mind pedig a város számára. Ha jól tudom, húsz éve fordult elő legutóbb, hogy diákok Hajdú-Biharból vébén vehettek részt. Csapatunk tagjai a DEAC igazolt sportolói futsalban, emellett pedig a DLA-DEAC közös focicsapatában is szerepelnek. Az egyetem, és a két egyesület összefogása nélkül nem lenne lehetséges, hogy a gárda részt tudjon venni a tornán – mondta el Filep Miklós intézményvezető.

Majdnem elsírta magát

Az idei évtől kezdődően az Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) versenykiírása alapján nemzetenként két-két csapat delegálható a világjátékokra, így a Balásházy is ott lehet Lyonban. – Ez volt a harmadik Diákolimpiája ennek a csapatnak, és úgy voltunk vele, hogy most, vagy soha. Be is jutottunk a fináléba, ahol a Váccal találkoztunk, és egy utolsó másodpercben kapott góllal kaptunk ki. Először csalódottak voltak a lányok, de később már értékelni tudták a második helyet. Nemrég pedig kiderült, hogy mi is utazhatunk a vébére, ugyanis ettől az évtől már két csapat delegálható nemzetenként. Kiderült, a Vácnál ráadásul kiöregedtek a lányok, és mivel nincs utánpótlás, nem is tudnak elindulni a versenyen. Nálunk szerencsére biztosított az utánpótlás, így mi képviselhetjük Magyarországot, a célunk, hogy minél jobban szerepeljünk a vébén – fogalmazott Buglyó Roland edző.

Annak az együttesnek, amely kiharcolta a részvételt, a magja már túl idősnek számít ahhoz, hogy ott legyen a vébén. Így több új játékost kell beépíteni a gárdába, de amint arra a csapatkapitány, Pap Anna Boglárka is felhívta a figyelmet, ez nem lehet akadály.

– Nem is tudtuk, hogy az országos döntő után még van tovább is. Nagyon meglepődtünk, mikor kiderült, mehetünk Franciaországba, majdnem elsírtam magam. Kár, hogy többen nem lehetnek majd ott velünk, de így is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ne csupán egy jó kis kirándulás legyen, hanem valamit el is érjünk. Emelt edzsésszámmal fogunk készülni, nagyon várjuk a megmérettetést .

A csapat tagjai: Pap Anna Boglárka (csapatkapitány), Szabó Nikolett, Komlós Lilla, Nagy Mirella, Kunkli Kitti, Keczán Zsanett, Jakus Lili, Magyar Lívia Diana, Balogh Mercédesz és Babrik Evelin.

A változások miatt egyelőre nem lehet tudni, 2020-ban hány csapat részvételével rendezik meg a világbajnokságot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában