ivett már át is vehette az adományt

2019.12.09. 17:32

Egymillió gyűlt össze a beteg lánynak

Egy beteg lánynak segítettek a DEAC jégkorongozói.

Fotó: deacjegkorong.hu

A 17 éves Szilágyi Ivett szervezetében a rák egy agresszív formáját, a Ewing-szarkómát, csontból kiinduló daganatot diagnosztizáltak. A biharkeresztesi lány már több műtéten és kemoterápián átesett. Édesanyja otthagyta munkahelyét, hogy a nap 24 órájában lányával lehessen, kezelésekre szállíthassa. Amikor kiderült, hogy a betegség nagy anyagi terhet ró a családra, Ivettért összefogás indult, amelyhez az elsők között csatlakozott a DEAC jégkorongcsapata is.

Kiegészítették

Októberben egyedi rózsaszín mezekkel hívta fel az együttes a figyelmet a mellrák elleni küzdelem, a megelőzés és a szűrések fontosságára. A kampány végeztével a trikókra – illetve később egy sportrajongó olvasó által felajánlott ütőre – licitálni lehetett. Az ajánlatokból alig egy hét alatt 923 ezer forint gyűlt össze, ezt a jégkorongszakosztály sportszakemberei egymillió forintra egészítették ki.

A lánynak vasárnap, az FTC elleni mérkőzés előtt Berta Ákos csapatkapitány adta át az adományt, plusz egy játékosok által dedikált korongot és más ajándékokat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában