labdarúgás

2019.09.21. 21:32

MK: bravúros DEAC-siker

A harmadosztályú egyetemi futballcsapat kiütötte a kupából az NB II.-es Csákvár alakulatát.

Fotó: Molnár Péter

A Debreceni Egyetem labdarúgói a másodosztályban érdekelt Csákvárt fogadták a Nagyerdei Stadionban – számol be róla a hajdúsági gárda hivatalos honlapja. A Magyar Kupa-mérkőzés rendes játékideje nem hozott gólt. A ráadást Kondás Elemér alakulata bírta jobban, így Bárány Donáték bejutottak a legjobb 64 közé.

Tévés mérkőzésen

Nem kellett külön motiválni a DEAC játékosait a Csákvár elleni összecsapás előtt. A kupacsatát az impozáns Nagyerdei Stadionban rendezték meg, ahová több száz szurkoló látogatott ki. A drukkerek előtt le a kalappal, ugyanis remek hangulatot teremtettek. Emellett az is ösztökélhette a fiúkat, hogy az M4 Sport közvetítette az ütközetet.

Jobban kezdtek a csákváriak, Szabó Kornél Sándornak egy alkalommal nagyot kellett mentenie. A 10. perc után a csapatunk is belelendült. Bárány Donát kapott egy jó passzt, de hosszan tolta meg a labdát. Bő húsz minutummal később újra Bárány próbálkozott, a kapus már verve volt, de az egyik Fejér megyei védő tisztázott. Az első félidő végén veszélyes helyről lőhetett a Csákvár szabadrúgást, de Baracskai lökete elkerülte Szabados ketrecét.

A térfélcsere után sem okozott csalódást a Debrecen, tartotta a lépést másodosztályú ellenfelével. Több góllal kecsegtető helyzetet dolgoztunk ki, de az i-re ekkor még nem tudtuk feltenni a pontot. Sajnos Sidibe és Balogh Krisztián is megsérült, mindkét játékost le kellett cserélni. A hajrában Major dönthette volna el a továbbjutást, de Szabados kibabrált vele. A rendes játékidő 0-0-val végződött, vagyis túlóra következett.

A 102. percben ünnepelhettek a DEAC-szimpatizánsok, hiszen Bárány Donát ezúttal már túljárt a csákvári hálóőr eszén. Fiatal csatárunk Urbin forintos átadása után kb. három méterről lőtt a kapu jobb oldalába.

A 112. percben pedig Bíró Péter duplázta meg az előnyünket, Bíró Hermány védése után a kipattanót értékesítette. A meccs több gólt nem hozott, Kondás Elemér tanítványai bravúros, de teljesen megérdemelt győzelmet arattak. A DEAC bejutott a legjobb 64 közé, Bíróék várhatják a következő kör sorsolását.

A Berettyó továbbjutott

Ugyancsak pályára lépett az MK hétvégi fordulójában két megyei első osztályú alakulatunk, a Berettyóújfalu és a Hajdúszoboszló. Előbbi tizenegyesekkel kiütötte a Szajolt, utóbbi kikapott a Vép VSE-től.

HBN

Magyar Kupa 6. forduló

DEAC–Csákvár 2–0 (hosszabbítás után)

Gólszerzők: Bárány (102.), Bíró (112.)

Berettyóújfalui SE–Szajol KLK (Jász-Nagykun-Szolnok megyei I.) 2–2 – 11-esekkel 5–4

Gól: Jancsó (19.), Sándor (99.), ill. Szentmiklósi (51.), Nagy (120.)

Magyar Mélyépítő Hajdúszoboszló SE)–Vép VSE (Vas megyei I.) 2–3

Gól: Kálmán (55.), Sólyom (81.), ill. Illés (33.), Varga (36.), Wágner (61.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában