labdarúgás

2019.09.21. 09:58

Magyar Kupa: továbbjutásért küzdenek a hajdú-bihari csapatok

Négy hajdú-bihari csapat, a DVSC, a DEAC, a Hajdúszoboszló és a Berettyóújfalu is érdekelt a Magyar Kupa hatodik fordulójában.

Fotó: Nemzeti Sport / Meder István

A Magyar Kupa hatodik fordulóját rendezik meg a hétvégén. Ebben a körben már az NB I.-es csapatok is bekapcsolódnak a küzdelmekbe; a DVSC is pályára lép, méghozzá szombaton 15 órától a Sárvár otthonában. A Loki mellett három másik hajdú-bihari gárda is érdekelt a kupában: az NB III.-as DEAC a Csákvárt fogadja a Nagyerdei Stadionban szombaton 19 órától, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti. A Berettyóújfalu a Szajolt látja vendégül szombaton délután háromtól, míg a Hajdúszoboszló szintén hazai pályán, szombaton 15 órától mérkőzik meg a Vép VSE együttesével.

Nincs veszítenivalójuk

A DVSC-nek az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Sárvár FC-t kell legyőznie a továbbjutáshoz. Herczeg András alakulata már pénteken útra kelt, ami nem is csoda, hiszen Sárvár 460 kilométerre található Debrecentől. A Sárvár FC jelenleg a 12. helyen áll a harmadosztályú bajnokságban egy győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel.

– Mindenképp szeretnénk továbbjutni. Persze jó lenne nagyarányú győzelmet aratni, mert az jót tenne az önbizalmunknak, de végső soron mindegy mennyivel, csak nyerjünk. Ellenfelünk biztosan motivált lesz, nincsen veszítenivalójuk. Úgy hiszem, rögtön le fognak támadni, fontos lesz az első gól megszerzése. Nem szabad lebecsülnünk riválisunkat, mert akkor pórul járhatunk – mondta el lapunknak Varga Kevin, a Loki középpályása, aki egyetért azzal, hogy a kupameccsek egészen más hangulatúak, mint a bajnoki találkozók.

A hírek szerint a DVSC keretében vannak apróbb sérülésekkel bajlódó labdarúgók, így még nem tudni, milyen összeállításban kezd majd a Lokomotív Sárváron.

A piros-fehérek honlapjukon számoltak be róla, hogy az összecsapást sreamen keresztül lehet majd követni.

Óriási élmény

Az NB III. Keleti csoportjában eddig remekel a DEAC, melynek Fejér megyei ellenlábasa jelenleg az ötödik az NB II.-es tabellán. „A másod­osztály egyik élcsapatával találkozunk. A csákváriak keretét jó labdarúgók alkotják, példaként elég csak Daru Bencét megemlíteni, aki korábban gólkirályi címet szerzett az NB II.-ben. Rajta kívül többen a Puskás Akadémiánál nevelkedtek, vagyis képzett futballistákra számíthat kollégám. Óriási élmény lesz ez a találkozó a játékosaimnak. Félig viccesen azt mondtam a srácoknak néhány nappal ezelőtt, ha valakit egy ilyen összecsapás előtt motiválni kell, talán érdemes befejeznie a karrierjét. Egy kupameccsen bármi megtörténhet, nincs javítási lehetőség. Amelyik gárda jobb napot fog ki, továbbjut” – nyilatkozta a debreceniek vezetőedzője, Kondás Elemér a klub honlapjának.

A DEAC helyzetét nehezíti, hogy Spitzmüller István és Soltész János szereplésére gyakorlatilag nincs esély. Soltész még a Balassagyarmat elleni meccs előtt szenvedett agyrázkódást, Spitzmüllernek a szerdai edzésen fordult ki a bokája.

Azonos osztályúak

A Hajdúszoboszló hat forduló után vezeti a megye I.-et, míg a Berettyóújfalu a negyedik. Mindkét hajdú-bihari gárda megyei elsőosztályú ellenfelet kapott: a Szajol (Jász-Nagykun-Szolnok megye) négy meccs után a tizedik pozícióban van a maga pontvadászatában, a Vas megyei Vép VSE eddig csupán egy találkozót játszott, amit meg is nyert.

A szoboszlóiak a megyei MK-selejtezők során legutóbb 3–2-re verték a Monostorpályit, míg az újfaluiak 6–1-re győztek a Hajdúnánás ellen, így jutottak fel a főtáblára.

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el – döntetlen esetén kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesrúgások következnek.

SZADÓ

Borítókép: Varga Kevin (jobbra) azon lesz társaival együtt, hogy legyen minek örülni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában