megyei futsalrangadó

2019.09.20. 14:54

A DEAC a vasárnapi presztízsmeccs esélyese

Megyei rangadót vív egymással vasárnap 13:30-tól a Hajdúböszörmény és a DEAC a női futsal NB I. 3. fordulójában. A nyeretlen Böszörmény pályaválasztása mellett megrendezett találkozó esélyese az eddig százszázalékos egyetemi gárda.

Fotó: Napló-archív

– A TFSE-hez hasonlóan nehéz meccs vár majd ránk a DEAC ellen – latolgatta az esélyeket Quirikó Viven, a hazaiak szakvezetője. – Láttam több mérkőzésüket, illetve kétszer össze is csaptunk velük a nyári felkészülés alatt. Egy nagyon erős, a bajnoki címre is esélyes gárdát fogadunk majd vasárnap, fegyelmezettnek és koncentráltnak kell lennünk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a debreceniek ellen. A lányok kezdik megszokni az első osztály ritmusát, a rajthoz képest már most sokat lépett előre a csapat, így bízom a jó eredményben – nyilatkozta a böszörményiek trénere.

Ebben az idényben jelentősen átalakult a HTE kerete, több tapasztalt, válogatott futsalos hagyta el az együttest, amely ennek köszönhetően alaposan megfiatalodott.

–Ha a TFSE ellen látott hozzáállást át tudjuk menteni minden meccsünkre, akkor azt gondolom, ebből jó dolgok sülhetnek ki. Amiben feltétlenül javulnunk kell, azok a támadások felépítése, befejezése. Fiatal csapatunk van, ez egy másik feladat, de én szeretek velük dolgozni, mert ők még fogékonyabbak, gyorsabban regenerálódnak, csak beléjük kell tenni a munkát. Ebben az idényben a heti három edzést teljes kerettel tudjuk végezni, így minden olyan feladatot át tudunk venni közösen, amit szeretnék. Ha a lányok úgy állnak hozzá, lehet ebből egy ütőképes csapat, és szerintem az idény második felére ez el is jön – mondta el Quirikó Vivien

A DEAC soraiban két korábbi HTE-s futsalos is található: a kapus Tóth Renáta, valamint a rutinos Czégény Zsuzsanna, aki a változások ellenére sem írja le a böszörményieket.

– Nem téveszthet meg minket, hogy az ellenfelünknél jelentős mozgás volt a nyáron. Több meghatározó játékos távozott, de az utánpótlásból felkerülő fiatalok nagyon tehetségesek és gyorsak. A rutint Torma Lilla és Farkas Éva képviseli. Évivel egyébként gyakran beszélünk, ám a meccsek előtt nem szoktuk egymást froclizni. Stabilan védekezik a Böszörmény, nehéz lesz feltörni a falukat. A nyáron két edzőmeccset is játszottunk velük, ezeken a találkozókon sem adták olcsón a bőrüket. Tiszteljük a hajdúböszörményieket, hiszen nem véletlenül nyerték meg korábban három alkalommal a pontvadászatot. A két diadal óriási lendületet adott, ennek ellenére nem szabad elkényelmesednünk. Ugyanúgy kell készülnünk, ahogy eddig, és akkor valóban szép idény várhat ránk – árulta el a gárda hivatalos honlapján Czégény.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában