Fotókon az előadás

2024.03.15. 09:52

Da Vinci nemsokára a debreceniekre is rámosolyog – fotókkal

Haon.hu

Da Vinci mosolya – fotóspróba a Csokonai Fórumban

Forrás: Molnár Péter

A Da Vinci mosolya című táncelőadás fotóspróbáját tartották meg szerdán a debreceni Csokonai Fórumban. Nemes Zsófia rendező-koreográfus darabjában a reneszánsz legnagyobb polihisztora, Leonardo Da Vinci munkásságának és életének egyes elemeit ültetik át a táncművészet nyelvére.

„Da Vinci már ötszáz évvel ezelőtt megjósolt olyan dolgokat, amelyek valójában csak most váltak valósággá. Spirituális beállítottsága azonban személyiségének csak az egyik összetevője volt. A materiális világ is legalább annyira vonzotta, és az ott folytatott kísérletezései szintén nem csak a maga korában, hanem napjaink mesterséges intelligencia-kutatásában is meghatározók. A kortárs táncegyüttes előadása da Vincinek ezt a sokrétűségét, titkok és rejtélyek övezte, kimeríthetetlen kíváncsiság hajtotta énjét kívánja mozdulatokon keresztül átadni számunkra, feltárni a megszámlálhatatlan »da vincis« aspektus közül néhányar. Hisz ne feledjük: a tánc — miként a kép is — magába sűríti a kimondhatatlant” – olvasható a produkció hivatalos ajánlójában.

A darabot március 25-én mutatják be a Csapó utcai játszóhely Kóti Árpád-termében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában