Advent

2023.12.21. 09:24

Megérkezett a Betlehemi láng Hajdúszoboszlóra!

A lángot Böjte Csaba szerzetes adta át Debrecenben Majoros Petronella alpolgármesternek.

Haon.hu

Gyertyák fénye világította meg a templomot

Forrás: Hajdúszoboszlói Önkormányzat-archív

A békeláng kiosztására szerdán délután a történelmi egyházak közreműködésével ünnepséget rendeztek a hajdúszoboszlói református templomban, ahol Czeglédi Gyula polgármester köszöntötte az érkezőket és üdvözölte a láng Hajdúszoboszlóra jövetelét. Mint mondta, erre a lángra nagy szüksége van Hajdúszoboszló lakóinak.

Czeglédi Gyula polgármester
Forrás: Hajdúszoboszlói Önkormányzat-archív

– Amikor ma átvettem a lángot Debrecenben Böjte Csaba szerzetestől, olyan felemelő érzést kerített hatalmába, ami azóta is dolgozik bennem – folytatta az ünnepi gondolatok sorát Majoros Petronella alpolgármester.

Galánfi András Kossuth-díjas művész lélekmelengető szavai, valamint az általa készített, a templomban kiállított „Akit te, Szent Szűz, világra szültél” című faragott táblaképe és a Zichy Géza Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak zenéje felemelő pillanatokat okoztak a jelenlévőknek.

Böjte Csaba szerzetes és Majoros Petronella alpolgármester
Forrás: Hajdúszoboszlói Önkormányzat-archív

A különleges alkalmat a történelmi egyházak közös imádsága és szolgálata foglalta keretbe. A lámpafényektől mentes templomba közösen hozták be a Betlehemi lángot, a Teremtő Isten fényét, majd kiosztották azt az emberek között. A békét hirdető Betlehemi lángot mécsesekben vitték haza otthonaikba a hajdúszoboszlói emberek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában