Új kiállítás Debrecenben

2023.12.07. 19:03

Madách ihlette képek a testvérvárosok festőinek művein – fotókkal

Haon.hu

Debreceni és nagyváradi művészek munkái a falakon

Forrás: Kiss Annamarie

Madách 200 címmel debreceni és nagyváradi művészek alkotásaiból nyílt kiállítás csütörtökön délután a cívisvárosban, a Partium Házban.

A szervezők közlése szerint évtizedek óta a nagyváradi magyarság egyik legnagyobb kulturális rendezvénye a Festum Varadinum. Az idei fesztivál kiemelkedő eseménye volt a „Műterem a szabadban” elnevezésű program: május 21-én közel harminc festőművész alkotott a nagyváradi várban, ihlető forrásul Az ember tragédiája sorait választva, kapcsolódva Madách Imre születésének 200. évfordulójához. A két testvérváros, Debrecen és Nagyvárad művészei a közönség élénk érdeklődésétől kísérve alkották meg a most kiállított képeiket.

A csütörtöki eseményen Puskás István, Debrecen alpolgármestere és Meleg Vilmos, a Festum Varadinum Alapítvány elnöke mondot köszöntőt. A  tárlatot Béres Norbert egyetemi oktató, irodalomtörténész nyitotta meg, közreműködtek a Debreceni Zenede növendékei: Sánta Marisa Susana (hegedű), Török Edmond (hegedű), és Széles Krisztián (zongora).

Kiállító művészek: Bánházi Gyöngyi, Bányai Szabados Katalin, Bíró Eszter, B. Nagy Gabriella, Bődi Ildikó, Beeri Dávid, Beri Valéria, Chondromatidou Barbara, Csathó Töhötöm, Csorján Melitta, Donka Péter, Deák Anita, Durucskó Zsolt, Erdős Mária Éva, Füleki Krisztina, Fürtös Dóra, Horea T. Salagean, Lukács Gábor, Marczin I. Bence, Palotai Erzsébet, Rácz Ervin, Rózsa István Tamás, Subicz István, Szabó Enikő Anna, Szabó Viktória Panna, Tapaszi Andrea, Tarcsa Viktória, Üveges Klemi, Zádor Lotti. A kiállítás ingyenesen látogatható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában