Szép jubileum

2023.12.07. 22:09

A Campus Fesztivál szervezőjét ünnepelték Debrecenben – fotókkal

Negyedszázados lett a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.

Bekecs Sándor

25 éves lett a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft.

Forrás: Molnár Péter

Campus Fesztivál, YouDay, Zamat Fesztivál, Debrecen Drive. Csak néhány olyan népszerű és sikeres debreceni rendezvény, amely mögött ott van a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. A rendezvényszervező cég fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte december 7-én a Lovarda Hallgatói Kulturális és Konferencia Központban.  

Először is szeretném megköszönni az egyetem akkori és mostani vezetésének az, hogy hitt bennünk, hiszen fiatalon, tele lelkesedéssel, semmi mást nem ígérhettünk, csak azt, hogy szívvel-lélekkel, becsülettel fogjuk ezt a munkát végezni. Azt hiszem, hogy a szavunkat megtartva jutottunk el most ide

– kezdte beszédét Páll László ügyvezető igazgató. Köszönetét fejezte ki emellett az akkori és a jelenlegi városvezetésnek, valamint a Campus partnereinek és alvállalkozóinak bizalmáért. – Továbbá köszönöm kollégáimnak, hogy áldozatos munkájukkal segítették sikereinket a 25 év alatt.  

Páll László ügyvezető igazgató
Páll László ügyvezető igazgató
Forrás: Molnár Péter

– 30 évvel ezelőtt, 1993-ban indult a történet, amikor a rendszerváltást követően a felsőoktatásban megszűnt a KISZ hallgatói képviselete, és kezdtek alakulni a hallgatói önkormányzatok. Az agráregyetemen rögtön megalapítottuk a DATE HÖK Kulturális Egyesületet – idézte fel Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Ezt követte 1996-ban a Hajdúsági Hallgatói Önkormányzatok Kulturális Egyesülete megalapítása. Mint fogalmazott, ez a szervezet már az egyetem későbbi integrációját megelőző együttműködés volt, többek között azzal a céllal indult el, hogy elkészüljön a Lovarda. Majd 1998-ban az EFOTT megszervezésére hívták életre a Debreceni Campus Kft.-t.  

Bács Zoltán kancellár
Bács Zoltán kancellár
Forrás: Molnár Péter

Nélkülözhetetlen része a városnak 

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora elmondta, a Campus alapítása évében érkezett Debrecenbe. – Az egyik csodálatos meglepetésem az volt, hogy Debrecent nem pécsiek, szegediek vagy miskolciak lakják, hanem debreceniek. Az adott szót itt megtartják. Amit itt elterveznek, azt megcsinálják. A város megítélése könnyen lekövethető ebből az attitűdből – fogalmazott.  

Szilvássy Zoltán rektor
Szilvássy Zoltán rektor
Forrás: Molnár Péter

Köszöntöm a Campust a huszonötösök klubjában. 1998 sokunk életében volt meghatározó esztendő. A Campus olyan a város életében, mint egy rockzenekarban a dobos: egyrészt nélküle nincs zenekar, másrészt ő adja a ritmust

– kezdte beszédét Papp László, Debrecen polgármestere. Mint kifejezte, a Campus az egyik legjobb marketingeszköze a városnak, amely nóvumokat, új dolgokat hozott életre. A legjobb motiválóerőként jelent meg, ha fel kellett hívni a figyelmet a Debreceni Egyetemre. – Olyan rendezvények jöttek létre, mint a Campus Fesztivál, amihez például a debreceniek a nyári programjaikat igazítják – emelte ki.  

Papp László polgármester
Papp László polgármester
Forrás: Molnár Péter

A lehetetlent is megoldotta a debreceni Campus 

– Amikor a Campus alakult, nem lehetett tudni, mi lesz belőle. Az elmúlt 25 év viszont bebizonyította, hogy mi, debreceniek, bármire képesek vagyunk. Diákközösségből gigavállalat jött létre, amely példa nélküli szimbiózisban működik együtt az egyetemmel – emelte ki Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő
Kósa Lajos országgyűlési képviselő
Forrás: Molnár Péter

Hozzátette, 2018-ban a lehetetlent is megcsinálta a negyedszázados cég: egy időpontban és egy helyen volt Campus Fesztivál és az UEFA által rendezett labdarúgó-mérkőzés. – Ismerve az európai szövetség szigorú szabályait, ez felér egy csodával – jegyezte meg a honatya. Hozzátette:

véleménye szerint a Campus olyan minőséget képvisel, amellyel egy Sziget Fesztivál lebonyolítására is képes lehet.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a működésüknek köszönhetően másfél milliárd forinthoz közelít a cég tőkéje, amely stabilitást nyújthat arra, hogy további célokat fogalmazzanak meg.

Miklósvölgyi Péter ügyvezető igazgató
Miklósvölgyi Péter ügyvezető igazgató
Forrás: Molnár Péter

– A Campus Fesztivál elérte azt a státuszt, hogy a Sziget Fesztivál után a legnagyobb létszámú fesztiválként jelenik meg immár két éve, de a Zamat Fesztivál is több tízezres látogatottsággal büszkélkedhet – emelte ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában