Színház

2023.09.12. 21:20

Cyber Cyrano beköszönt a Csokoan Fórumba – fotókkal

A premiert szerda délután tartják.

Haon.hu

Forrás: Molnár Péter

Tasnádi István Cyber Cyrano című drámájának sajtófotózását tartották kedden este a Csokonai Fórumban. A darab hivatalos ajánlója hangsúlyozza: bár a mintájául szolgáló történet több száz éves, nagyon is a ma internetes világa és virtuális kommunikációja jelentette veszélyekre fókuszál. Egy 17. századi alak, Cyrano de Bergerac önmagával szembeni problémáit: kisebbrendűségi érzését vetíti rá egyik főszerepelőjére, Zsuzsira, aki a Rostand hőséhez hasonló megoldással próbálja feldolgozni a visszautasítottsága miatt érzett fájdalmat.

Tasnády-Sáhy Péter rendező szerint a darab tele van aktuális és fontos konfliktusokkal. – Amikor Szabó K. István megkeresett ezzel a feladattal, arról beszéltünk, hogy 12 és 18 év közöttiek számára készítsünk darabot. Az alsó korhatárt sikerült tartanunk, viszont 12 évtől felfelé 99-ig jöhet bárki, mert azok a problémák, amik a kamasz korosztályt érintik, közös ügyeink.

A fiatalok magukra ismerhetnek ebben az előadásban, az idősebb korosztály pedig beleláthat az ő nehézségeikbe. Az lenne a legnagyobb élmény, ha gyerek, szülő és nagyszülő együtt beszélgetne arról, hogyan tudnánk jobbá tenni ezt a világot

– nyilatkozta Tasnádi-Sáhy Péter.

A darab bemutatója szeptember 13-án 14 órakor lesz a Csokonai Fórum Kóti Árpád-termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában