Színház

2023.06.07. 20:10

A debreceni kötődésű Seregi Zoltán színházigazgatót köszöntötték Békéscsabán

A hetvenéves Seregi Zoltánt, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatóját köszöntötték a Színitanházban Békéscsabán, írja az MTI.

Saját osztálya a záróvizsga előtt egy, a Tüskevár című filmsorozatot idéző installációval lepte meg a direktort.

Seregi Zoltán 1953. június 7-én született Budapesten, édesapja, Seregi László 1988-tól 1991-ben bekövetkezett haláláig a debreceni Csokonai Színház igazgatója volt.

1966-ban a Tüskevár című filmben Tutajos szerepét alakította gyerekszínészként, amire a mai napig büszkén és szívesen emlékszik vissza.

1979-ben Debrecenben szerzett diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom szakán, 1980-ban pedig a Színház- és Filmművészeti Főiskola színházi rendező szakán.

A számtalan helyen rendező művész legemlékezetesebb rendezésének Tenesee Williams Üvegfigurák című darabját tartja, amelyet kétszer is színpadra vitt: az 1990-es évek elején a Pécsi Nemzeti Színházban, majd 2014-ben a Békéscsabai Jókai Színházban. Ezt a darabot tartja egyébként legnagyobb szakmai sikerének is - válaszolta az MTI kérdésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában