Kultúra

2023.04.17. 19:52

Debrecen is képviseltette magát a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia megnyitóján

Forrás: Debreceni Városháza

Április 15-én hivatalosan is megkezdődött a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia, melynek nyitórendezvénye Budapest több helyszínén, számos programmal, artistaprodukcióval, koncertekkel és utcaszínházi performanszokkal várta az érdeklődőket - olvasható a városháza közleményében. Ezen az egyszeri és megismételhetetlen eseményen Debrecen is képviseltette magát a magyar színjátszás kezdetét bemutató vándorszínész produkciójával. A Debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatos diákjai és a Debreceni Népi Együttes táncosai tették felejthetetlenné az ünnepélyes felvonulás előtti pillanatokat a Bálna Budapest előtti téren. Játékukat debreceni színészek O. Szabó Soma és Dargó Gergely, valamint a Cifra zenekar zenészei segítették.

Forrás: Debreceni Városháza

Az utcaszínházi felvonulás során számos külföldi és magyar társulattal (a Langaléta Garabonciások, a Bab társulat, a Bóbita Bábszínház, a Csodamalom, a Kövér Béla Bábszínház, a Mikropódium Családi Bábszínház és az Agostones utcazenészei) együtt vonultak át a Nemzeti Színház udvarán tartandó nyitóünnepségre.

Forrás: Debreceni Városháza

A Fővárosi Nagycirkusz Belgrád rakpartról induló Átmentem című eseményén 16 óra 30 perckor Ifjabb Simet László világhíres akrobata, artistaművész eddig páratlan bravúrra vállalkozott, egy kifeszített drótkötélen sétált át a Duna felett.

Debrecen az egyik kiemelt helyszíne lesz a 10. Színházi Olimpiának. Itt rendezik meg az eseményhez kapcsolódóan a Bábszínházi Világtalálkozót (április 9. és június 30. között), a Országos Színházi Találkozót (május 11. és június 16. között ) és a Nemzetközi Amatőr Színházi Fesztivált (június 19. és 25. között) egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában