Március 15.

2023.03.15. 13:07

A márciusi eseményekre emlékeztek Berekböszörményben is

Forrás: Vmirjáncki József

Március 14-én ragyogó napfényes idő tette még ünnepélyesebbé a település központjában gyülekező gyermekek és felnőttek hangulatát. A szépen feldíszített művelődési házban emlékeztek meg a magyar történelem egyik legdicsőségesebb eseményéről. 

A megjelent közönséget – a kis óvodásokon át az idős, nyugdíjas felnőttekig – Pásztor Károlyné, az iskola intézményvezetője köszöntötte, és megemlékezett a 175 évvel ezelőtti dicsőséges korszak jelentőségéről.

A helyi iskola közel 40 tanulója egy órán át verses, zenés jelenetekkel tűzdelt, színvonalas műsort adott a „A költő visszatér”  címmel. Szántó Katalin tanárnő és segítői Vigh Margitai Csilla tanárnő és Csorvási Lajos alpolgármester voltak. 
A gyermekműsor újszerűségével nagyon megható érzéseket váltott ki a megjelentekből. 

A műsor elhangzása után Szűcs Viktor polgármester kedves szavakkal köszönte meg a gyermekeknek és a közreműködő felnőtteknek az igen színvonalas műsort. Ezt követően megkoszorúzták az iskola névadójának, Kossuth Lajosnak az iskola előtti mellszobrát. 

Vmirjáncki József


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában