Szép magyar beszéd

2023.02.12. 15:15

Kiderült, ki képviselő a nyíradonyi régiót az országos versenyen

A verseny helyezettjei oklevéllel és könyvjutalommal térhettek haza

Forrás: Kedves Zilahi Enikő

A napokban rendezték meg a Kazinczy nevéhez köthető Szép magyar beszéd verseny városkörnyéki fordulóját, melynek minden évben Nyíradony Kölcsey Ferenc Baptista Általános Iskolája ad otthont. A rendezvényt Berekszászi Natália intézményvezető nyitotta meg, a résztvevőket Sósné Juhász Sára, a verseny állandó, lelkes szervezője köszöntötte. A versenyzők szabadon választott, majd egy számukra ismeretlen kötelező szöveg felolvasásával bizonyíthatták, mennyire tudják kifejezően, megfelelő hangsúllyal, hanglejtéssel, pontossággal használni szép magyar nyelvünket. A megmérettetésre az előző évekhez képest idén sokkal többen vállalkoztak, így ismét nem volt könnyű a zsűri dolga. 

Az 5-6. évfolyamon a nyíracsádi Bródi Berta érte el az első helyezést, második helyen Jeles Réka, harmadik helyen Tomasovszki Vanda végzett. A 7-8. évfolyamosok között a nyíradonyi Kaprinyák Kincső bizonyult a legügyesebbnek, a nyíracsádi Tóth Zsuzsa 2., míg Kis Hédi és Török Vanda 3. helyezést ért el. A régiót Kaprinyák Kincső képviseli majd az országos döntőben.

Kedves Zilahi Enikő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában