Fejlesztés

2023.02.14. 11:20

Új helyre költözött a körösszegapáti könyvtár

Pályázati forrásból újítottak egy épületrészt, a vármegyei könyvtár is besegített.

A könyvek mellett népszerű folyóiratokat is találni a polcokon

Forrás: Vmirjáncki József

Pályázati forrásból, egy régóta nem használt épületrész felújításával kapott új helyet Körösszegapáti könyvtára. A munkálatok során belső átalakítást végeztek, cserélték a nyílászárókat, felújították a padlózatot.  

A beköltözés után a könyveket nyitott könyvespolcokon helyezték el. A hiányzó bútorok egy részét a Hajdú-Bihar vármegyei könyvtár biztosította. A kialakított tágas helyiségek lehetőséget kínálnak arra, hogy a könyveket kölcsönözni akarók közvetlen közelről, a nyitott polcokon megtekinthessék a kínálatot. A gyerekek számára külön részt alakítottak ki megfelelő székekkel és asztalokkal. Az új könyvtárban minden korosztály számára találhatók könyvek, melyeket rendszereztek is, így könnyen eligazodhat a látogató. Tekintettel a helyi nemzetiségekre, román nyelvű könyvekkel is szolgál az intézmény.  

A megyei könyvtár támogatásával 

A 2002-ben felújított épületben ma már 5800 kötet található, folyóiratok különböző témákban gyermekeknek és felnőtteknek. A meglévő könyvállomány folyamatosan bővül. A megyei könyvtár időszakonként a napjainkban megjelent legújabb kiadványokból is küld a körösszegapáti intézménybe.  

Jellemzően fiatalok kölcsönöznek. A helyi iskolások tanáraik vezetésével több alkalommal a helyi könyvtárban tartanak irodalmi témájú foglalkozásokat, vetélkedőket, mint azt nemrég tették a magyar kultúra napja alkalmából.

Vmirjáncki József 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában