Díjátadó

2023.02.14. 18:25

Új nézőpontból ismerhetik meg a településeket a gyermekek rajzai által – fotókkal

A gyerekek alkotásaiból vándorkiállítást is szerveznek.

Pajna Zoltán (bal szélen), a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke és Kónya Ábel képzőművész a díjazottakkal

Forrás: Kiss Annamarie

Negyvenegy településről összesen 553 alkotás érkezett arra az „Együtt, közösségben Hajdú-Biharban” című projekt keretében hirdetett rajzpályázatra, melynek díjátadóját február 14-én, kedden tartották Debrecenben, a Vármegyeházán. A hajdú-bihari önkormányzat által szervezett rajzpályázaton alsó és felső tagozatos gyerekek megmutathatták, hogyan látják lakóhelyük, környezetük szépségét, értékeit, melyből február 21-ig kiállítás is látható a Vármegyeházában.

Az „Együtt, közösségben Hajdú-Biharban” című rajzpályázat díjkiosztója a Vármegyeházán, Debrecenben
Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat elnöke
Forrás: Kiss Annamarie

– A rajzpályázatot azzal a céllal hirdettük meg, hogy kiderüljön, mi az, ami a gyerekek számára fontos, mire figyel ez a korosztály. Mi, felnőttek már nem biztos, hogy észrevesszük a részleteket, ők viszont látják azokat a finomságokat, amik a településeken megvannak, azokat az értékeket, amik mellett mi hétköznap elmegyünk. Úgy gondolom, a kiállítás legfontosabb üzenete, hogy mi az, amit ők gondolnak a világról – nyilatkozta Pajna Zoltán a Hajdú Online-nak. A vármegyei önkormányzat elnöke elmondta, bár most a 7-14 éves korosztálynak szerveztek rajzpályázatot, terveik közt szerepel, hogy a 16-26 évesek számára is versenyt hirdetnek. – Szeretnénk látni, mi az, ami ezt a korosztályt érdekli, hogyan látják a világot, ezért várhatóan márciusban olyan pályázatot hirdetünk, ahol fotó, mozgókép és animáció segítségével fejezhetik ki magukat a fiatalok – fűzte hozzá.

Az „Együtt, közösségben Hajdú-Biharban” című rajzpályázat díjkiosztója a Vármegyeházán, Debrecenben
Kónya Ábel képzőművész
Forrás: Kiss Annamarie

A díjátadón részt vett Kónya Ábel képzőművész is, aki zsűritagként köszöntötte a nyerteseket. – Rendkívül szerteágazó témában érkeztek művek, és nagyon szép technikai megoldások is születtek. Érződött a pedagógusoknak az aktív munkája, melynek során a diákoknak átadták tudásukat – fogalmazott Kónya Ábel.

A díjazottak művészeti könyvet, képzőművészeti albumokat, valamint rajzoláshoz és festéshez szükséges eszközöket, felszereléseket kaptak. A pályamunkák vándorkiállítás keretében Hortobágyon, Hajdúszoboszlón, Bárándon és Berettyóújfaluban is megtekinthetőek lesznek. 

PTZ

A zsűri döntése alapján az eredmény az alsósoknál:

  • I. helyezett: Mészáros Dóra (Debrecen)
  • II. helyezett: Adamcsik Boglárka (Berettyóújfalu)
  • III. helyezett: Kerek Bianka (Nádudvar)

A felsősöknél:

  • I. helyezett: Karcza Attila (Létavértes)
  • II. helyezett: Uzdi Mátyás István (Debrecen)
  • III. helyezett: Milák Mirjám (Bagamér)

Különdíjasok:

  • Rácz-Nagy Anna (Báránd)
  • Bodolai Eszter (Debrecen)
  • Móricz Toma (Debrecen)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában