Magyar kultúra napja

2023.01.21. 13:33

Hajdúdorogi és debreceni intézményt is díjaztak a magyar kultúra napja alkalmából

A hajdúdorogi Mészáros Károly Városi Könyvtár Minősített Könyvtár, míg a a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központja Minősített Közművelődési Intézmény Címet nyert el.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Átadták a Minősített Közművelődési Intézmény és a Minősített Könyvtár címet, valamint a Könyvtári Minőségi Díjat szombaton a magyar kultúra napja alkalmából az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK) tartott díjátadó ünnepségen.

A kitüntetések azoknak a közművelődési intézményeknek és könyvtáraknak adományozhatók, amelyek a közművelődési és könyvtári szolgáltatások terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium azokat az intézményeket díjazta, amelyek kiemelkedő feladatellátásukkal, munkájukkal, mindennapi tevékenységeikkel segítik, erősítik a közösségeket, az egyéneket, folyamatosan és tudatosan sokat tesznek a közművelődésért, a könyvtári szolgáltatásokért és azok megújulásáért. Az idén Minősített Könyvtár címet nyert el a siófoki Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház, a Ceglédi Városi Könyvtár, a veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtár, a mosonmagyaróvári Flesch Károly Közművelődési, Könyvtári, Kulturális és Városmarketing Közhasznú Nonprofit Kft. - Huszár Gál Városi Könyvtár, a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a hajdúdorogi Mészáros Károly Városi Könyvtár, a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtár, a soproni Széchenyi István Városi Könyvtár, valamint a Szentes Városi Könyvtár.

Könyvtári Minőségi Díjban részesült a jászberényi Jászkerület Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft. Városi Könyvtár, valamint a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény. A Minősített Közművelődési Intézmény Cím adományozásában és a teljes minősítési folyamatban kiemelt szerepet tölt be a Nemzeti Művelődési Intézet. A címet az idén tíz szervezet nyerte el.

Elismerésben részesült a debreceni VOKE Egyetértés Művelődési Központja, a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény, a váci Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft., a vésztői Sinka István Művelődési Központ, Népfőiskola és Városi Könyvtár, valamint a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár. A címet továbbá elnyerte a dabasi Kossuth Művelődési Központ és Halász Boldizsár Városi Könyvtár, a tiszakécskei Arany János Művelődési Központ és Városi Könyvtár, a Bicskei Egységes Művelődési Központ és Könyvtár Petőfi Művelődési Központ, a Budapest XX. kerületében működő Csili Művelődési Központ, valamint a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában