Pásztorvilág

2022.11.21. 11:24

Láthatták mindazt, amiről eddig csak a mesében hallhattak

Forrás: Dandé Melinda

A pásztorvilág kiállítás részeként múzeumpedagógiai előadást tartottak a hajdúsámsoni Eszterlánc Óvodában a napokban azzal a céllal, hogy a kicsiket bevezessék a hagyományok világába.

A Sáfián család, akik mindennapjainkban pásztorkodással foglalkoznak Hajdúsámsonban, a Martinkai legelőn, egy hétre felajánlották mindennapi régi és új használati tárgyaikat, mint például szűrt, pásztorbotot, kolompot. – Számunkra mindig megtisztelő és kedves, ha felkérnek egy tárlatra vagy előadásra, legfőképpen, ha gyerekekről van szó. Nem kérdés, ott vagyunk – hangzott el Sáfián László pásztortól.

Forrás: Dandé Melinda

Az intézmény igazgatója és egyben az ötletgazda, Süvöltősné Terdik Katalin köszöntötte az első csoportot, aki fontosnak tartja, hogy a magyar mesevilág szereplőit, tárgyait a valóságban szemléltetni tudják. – Így jött az ötlet, hogy a helyi ismert Sáfián családot meghívtuk a gyerekeknek, akik a kiállítás mellett beszéltek életükről, mindennapjaikról, a feltett kérdésekre válaszoltak – mondta el.

A kiállítás megtekinthető volt minden óvodás csoport számára. A jövőben a pedagógusok a csikós világot szeretnék megismertetni a kicsikkel. 

Dandé Melinda
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában