Kultúrtipp

2022.11.20. 10:00

Hackaton a MODEM-ben

A debreceni MODEM-ben rendezik meg az NFT DEB Generatív Dimenziók hackathon és konferencia társadalomérzékenyítő és tudásmegosztó programsorozatot november 24. és 26. között.

Az NFT DEB hackathon algoritmusok művészeti felhasználásával érvényesíti környezettudatosító misszióját. 2021-ben a madarak vonulásának változásával foglalkoztak, amely az egyik leggyakrabban tanulmányozott jelenség és bizonyítottan összefüggésben áll a klímaváltozással. Idén vízügyi adatok felhasználásával a természetes vizek szűkösségére hívják fel a figyelmet – derül ki a MODEM közleményéből.

Az NFT DEB konferencia nemzetközi kutatók, mérnökök és művészek bevonásával keres válaszokat a gyorsan változó világ kihívásaira, a társadalom szélesebb rétegeinek bevonásával. A Petőfi200, Debrecen Városa és a MODEM által támogatott rendezvények évente két alkalmommal kerülnek megrendezésre az ország különböző pontjain és online. 

NFT – DEB Generative Dimensions

Hackaton and Conference

2022. november 24-26.

Hackathon vezető művészek: Kalen Iwamoto, Dajana Krüger, Mamadou Sow, Szauder Dávid, Andreas Vogel

Konferencia meghívott előadók (TBC): Claire Silver, Ghislaine Boddington, Glosso, Alex Estorick, Tóth Kinga, Rab Árpád, Szentpéteri Márton, Michael Straeubig, Rupa Singh

A hackathonra korosztály és képzetség megkötése nélkül november 11-ig lehet jelentkezni.
Mindkét rendezvény angol nyelven zajlik.
Jelentkezés és további információ: www.nftdeb.art

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában