Karneváli hét

2022.08.16. 07:46

18 év zenei termését arathatja le a Magashegyi Underground Debrecenben

Egyre többen csatlakoznak Bocskor Bíborka zenekarának rajongói táborához.

Bocskor Bíborka

Forrás: Napló-archív

A virágkarneváli hét részeként lép színpadra szerdán Debrecenben a népszerű Magashegyi Underground. A zenekar a Petőfi rádió egyik korai felfedezettjéből lett a magyar alternatív könnyűzenei szcéna egyik meghatározó koncertzenekara – derül ki a program ajánlójából. Az együttest 2004-ben alapította Fodor Máriusz, de igazán Bocskor Bíborka énekesnő belépésével találta meg valódi hangját: a vele készített Szeplős váll és Anglia című dalok hamar ismertté tették a csapatot. 

Stílusuk bekategorizálhatatlan: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus zenei hatásokat, és erős slágerszerzői vénájuk ellenére nem félnek a sötétebb tónusoktól sem. Négy lemezük jelent meg eddig, a rajtuk található rádiós dalok (Metróhuzat, Rázz fel, Árnyékok, Esőnap, Szemszavak, Holdfényváros) folyamatos jelenlétet és rengeteg koncertmeghívást biztosítottak a csapatnak. 

„Hangos” koncertjeik mellett 2011 óta rendszeresen lépnek fel szimfonikus műsorukkal is, amellyel háromszor töltötték meg a MÜPA nagytermét és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőterét. Szimfonikus koncertjeik mellett kreatív bátorságuk legfontosabb bizonyítéka a költészet világába tett állandó visszatérésük: a csapat a kezdetek óta műsoron tart versfeldolgozást Parti-Nagy Lajostól, Závada Pétertől, de dolgoztak Szabó T. Annával is. 2018-ban Tóth Krisztinával közös MÜPA-estet írtak és adtak elő, majd 2020-ban megjelentették Titkos életem című albumukat, melynek minden dala a költő-írónő verseire íródott. A csapat Bocskor Bíborka egyéves szülési szabadsága után 2021-ben kipihenten, újult energiákkal tért a koncertszínpadokra. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában