Ünnepi alkalom

2022.07.19. 13:04

Méltó helyszínen adták át a Bocskai-szablyát

A hagyományőrzés jeles képviselőinek körében kapta meg Pocsaj a Bocskai-szablyát.

A X. Pocsaji Fogathajtó Versenyt rendezte meg szombaton a település. Az esemény megnyitóünnepségén Szőllősi Roland polgármester hangsúlyozta: ez már a tizedik fogathajtó verseny, mely most is csak összefogással, együttes erővel valósulhatott meg, ezért köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek – idézte híradásában a megyei önkormányzat. 
Pajna Zoltán elnök ezen az eseményen nyújtotta át a településnek a Bocskai-szablyát. A középkori magyar szablya hiteles másolatát a szervezet azzal a céllal készíttette, hogy azt minden megyénkbeli településnek odaadományozza, ezzel szimbolizálva a hajdú-bihariak összetartozását, megyei identitásukat, jövőbeli együttműködéseiket. 

Forrás: Megyei Ökormányzat

Ember és ló összhangja 

Pajna Zoltán beszédében úgy fogalmazott: a magyar ember és a lovak közti barátság, „együttműködés” hozott ide bennünket a Kárpát-medencébe. Úgy fogalmazott: lovas nemzet vagyunk, ezért mindig öröm látni a hagyományőrzés ezen területének jeles képviselőit. Ez is egyfajta kifejezése a haza szeretetének, a múltunk iránti tiszteletnek. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában