Campus Fesztivál 2022

2022.07.20. 20:48

Komoly jövő előtt a Campus – Hivatalosan is megnyitották az idei fesztivált

Jó ma egyetemistának lenni Magyarországon, debreceninek meg különösen.

Forrás: Czinege Melinda

Bár a kapukon már délutántól özönlöttek be bulizók, a fesztivál hivatalos megnyitója 19 órakor volt a város prominens személyeinek részvételével a stadion emeleti részén.

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus N.K. Kft. ügyvezetője megosztotta azt a jóleső tapasztalását, hogy a rendezvény nemcsak a debrecenieknek fontos, hanem az ország más részeiről is szép számmal érkeznek vendégek.

Palkovics László technológiai és ipari miniszter másodszor állt mikrofon mögé Campus-nyitányon,

mint mondta, fontos, hogy az ide jövő külföldi szakemberek jól érzik magukat a városban.

Az ország legkulturáltabb és a Sziget után a legnagyobb fesztiváljának nevezte a nagyerdeit Kósa Lajos országgyűlési képviselő.

Őt György László innovációért, szakképzésért, felsőoktatásért és vállalkozásfejlesztésért felelős államtitkár követte a köszöntők sorában. Úgy fogalmazott: jó ma egyetemistának lenni Magyarországon, mert az elmúlt 650 év legnagyobb egyetemfejlesztése zajlik. Jó ma debreceni egyetemistának lenni, mert a Debreceni Egyetem költségvetése a tavalyi 22 milliárd forintról idén 49 milliárdra emelkedett.

Papp László polgármester örömét fejezte ki, hogy a pandémia előtti szinteket ostromolhatja látogatószám.

A Campus komoly jövő előtt áll, és a rendezvény szempontjából is nagy jelentősége lesz annak, hogy a város, az egyetem és a gazdasági élet szereplői szorosan együtt tudnak működni

– nyilatkozta.

– Nagy büszkeséggel mondhatom, hogy öröm olyan egyetem fenntartójának lenni, amely ilyen színvonalú fesztivált tud szervezni, Magyarországon szerintem ez a legjobb kulturális esemény – mondta Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Harangi Emil, a főtámogató Metál-Sheet Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette: a trapézlemez- és szendvicspanelgyártáshoz értenek, a fesztivál és a megnyitón való nyilvános szereplés új műfaj számára, de reméli, jövőre is lesz lehetőség támogatni.

Hans-Peter Kemser, a debreceni BMW-gyár igazgatója arról beszélt, hogy nagyon fontos számukra Debrecen és a város eseményei.

Ez az első rendezvény, amin a kétéves pandémia után részt tudnak venni, de a jövőben minél több fórumon szeretnének megmutatkozni.

Páll László, a Debreceni Campus N.K. Kft. másik ügyvezetője megosztotta a jelenlévőkkel: szintet léptünk, soha ennyi helyszín és zenei fellépő nem volt még. Minden felszólaló felhőtlen szórakozást kívánt a résztvevőknek.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában