A nemzeti összetartozás napja

2022.06.04. 10:57

Trianoni vándorkiállítás érkezett Hajdúsámsonba

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a városban megemlékezést tartottak péntek délután.

Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely

A művelődési ház nagytermében Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester asszony ünnepi gondolatai után Mohos Péter és Gombos Géza előadóművészek zenés-verses műsorát hallgatták meg a jelenlévők, majd Vozárikné Farkas Valéria helyi előadó énekelt, Farkas Ibolya és Vozárik Péter hangszeres kíséretével. A vendégek ezután a trianoni emlékműhöz vonultak, ahol a nemzeti összetartozás jelképeként egy szál fehér virágot helyeztek el. A rendezvényt a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Tasi Sándor, a közgyűlés alelnöke is megtisztelte. A program zárásaként a résztvevők az idén száz éves Székely Himnuszt is felidézték.

Kísérőprogramként megérkezett a településre a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára vándorkiállítása, mely Trianon egyik kevésbé elemzett problémájára, az iratanyagok, dokumentumok 20. századi hányattatásaira hívja fel a figyelmet. A kiállításról bővebben június 9-én, csütörtökön hallhatnak az érdeklődők dr. Szálkai Tamás főlevéltárostól, aki  a Hajdúsámsonban megrendezésre kerülő III. Helytörténet és családkutatók konferenciáján tart majd tárlatvezetést – adta hírül a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában