Elismerés

2022.04.20. 12:43

Pallag Márton kapta az idei Gábor Miklós-díjat

A debreceni születésű színészt a Vízkereszt vagy bánom is én című előadásban nyújtott alakításáért jutalmazták.

Forrás: Forte Társulat

Pallag Mártonnak ítélte ebben az évben a szakmai kuratórium a legjobb Shakespeare-alakításért járó Gábor Miklós-díjat Böföghy Tóbi megformálásáért a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat Vízkereszt vagy bánom is én című, Horváth Csaba rendezte előadásában. A színházi élet rangos elismerését Ascher Tamás, a Gábor Miklós-díj bizottság elnöke a keddi előadás végén adta át – olvasható a bizottság MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Pallag Márton 1991-ben született Debrecenben.

Amikor az Ady Endre Gimnázium diákjaként megnézte a Horváth Csaba rendezte A tavasz ébredése című előadást a Csokonai Színházban, akkor eldöntötte, hogy merre induljon. A Színház- és Filmművészeti Egyetem első színházrendező-fizikai színházi koreográfus osztályában végzett 2014-ben, Lukáts Andor és Horváth Csaba növendékeként. Azóta is tagja a Horváth Csaba vezette Forte Társulatnak, de többek között Zsótér Sándor, Hegymegi Máté és Nagy Péter István rendezéseiben is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában