Épületes lélek

2022.03.20. 14:16

Művészekkel együtt kereshetjük az épületek és a lélek kapcsolatát a Kölcseyben

Szerdán 17.30-tól tartják Gesztelyi Nagy Zsuzsa és Posta Máté közös, Épületes lélek című tárlatának finisszázsát a Kölcsey Központban.

Forrás: Napló-archív

A tárlat fókuszában Gesztelyi Nagy Zsuzsa esetében a házgyári lakások balkonjai állnak. Az, ami a mindennapok valóságában legtöbbször sivár, komor és repetitív, az a művész képein keresztül, azokat megannyi színnel ellátva, vagy felerősítve azokat, egy egészen új perspektívát nyit, és merőben új érzéseket generál a nézőben, olvasható a szerdai tárlatvezetéshez kapcsolt Facebook-eseménynél.


Posta Máté szenzációs Tükröződés címet viselő sorozata az épületek ablakain keresztül visszaverődő jelenetekbe engednek betekintést, egy olyan világba, ahol kvázi stalker a néző, és amelyet soha nem láthatna viszont. Ellenben Posta képein keresztül annak a belső körnek és titkos, zárt társaságnak a részei lehetnek, akik a megcsillanó, elmosódott tereket mindennap lakják. A Veduta sorozat már egy egészen más irányból közelít: a velencei patinás épületek és szűk utcák sokszor elhanyagolt utcatáblái mutatják meg a kirándulóknak – esetünkben a kép szemlélőjének – az úszó város méltóságát.

 

A kiállítás március 24-ig látogatható, az alkotói tárlatvezetésen ingyenes a részvétel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában