Program

2022.01.26. 10:19

Rendezvénysorozattal emlékeznek a magyar kultúra napjára

Hajdúsámsonban rendezvénysorozatot tartanak a Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Kiállítóhely intézmény szervezésében január 24-től február 5-ig.

Forrás: Dandé Melinda

A megnyitó napja egybeesett a város új közösségi házának és a Bocskai István korabeli szablyájának hiteles másolatának átadásával, valamint az Ember-táj-csillagok című vándorkiállításnak szintén ezen a napon volt a megnyitója. A tárlat az újonnan átadott közösségi házban tekinthető meg február 4-ig.

A programok között szerepel még a település híres pásztorának, Sáfián Lászlónak közönségtalálkozója, aki 2021 egyik legsikeresebb tudományos filmjének, Egy délután a legelőn Sáfián László juhásszal főszereplője.

De nemcsak tőle kérdezhetnek az érdeklődők, hanem a film készítőjétől is, Dr. Molnár Zsolt kutató, professzortól. A kisebbekre is gondoltak a szervezők: az Ákom-Bákom Bábcsoport előadásában lesz megtartva a Csillagszemű juhász bábelőadás, amely során találkozhatnak egy igazi juhásszal, interaktív foglalkozás keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában