Program december 30-ára

2021.12.28. 19:45

Ünnepi tárlatvezetés visz közelebb a Párizsi absztraktokhoz

Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ

Legutóbb Bánki Ákos (balról), Mészáros Flóra és Baki Péter beszélgetett a tárlatról | Forrás: Napló-archív

A Párizsi absztraktok. Abs­traction-Création megakiállításon ünnepi tárlatvezetésre várják az érdeklődőket december 30-án, 16 óra 30 perctől.


Az 1500 négyzetméteren bemutatott kiállítás középpontjában a világhírű, a valaha volt legnagyobb hivatalos nonfiguratív csoportosulás, az Abstraction-Création áll. A csaknem száz művet felvonultató tárlat műtárgyai, többek között a párizsi Centre Georges Pompidou, a párizsi Galerie Le Mino­taure, a bécsi mumok, a bécsi Belvedere vagy a Musée d’arts de Nantes múzeumokból érkeznek. Az Abstraction-Création olyan világhírű művészeinek képeit és szobrait mutatja meg a közönségnek, mint például Vaszilij Kandinszkij, Jean Hélion, Alexander Calder, Auguste Herbin, František Kupka vagy Jean Arp és így tovább. A tárlat elsőként reprezentálja itthon a világhírű magyarok, köztük Moholy-Nagy László, Alfred Reth vagy Étienne Beöthy és hazánkban elismert avantgárd alkotók, mint Tihanyi Lajos és Martyn Ferenc munkásságát a párizsi Abstraction-Création közegében. A programon védettségi igazolvánnyal és orvosi maszkot viselve lehet részt venni. 

 

HBN 

 

Mikor, hol?

 

Időpont: december 30., csütörtök, 16.30 
Helyszín: Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ, Debrecen, Hunyadi János utca 1–3. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában